TEKNISK ANALYS: Starkt Q1 från Fingerprint - På denna nivå utlöser aktien köpsignalen!

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

FINGERPRINT LEVERERAR!
-ETT STARKT Q1 MED LÖFTE OM ÄVEN ETT STARKT Q2!

Q1 ser ut att ha blivit den succé vi alla hoppades på, och med succé menas i detta falla att försäljningen stiger och att utvecklingen inom följande tre områden expanderar:

1: Den nya generationens mobilsensor FPC 1511
2: Sensorer i Betalkorten
3: Nya områden - lås


Med denna Q1-rapport bekräftar Fingerprint att man ligger i långt fram enligt plan inom samtliga områden.

Låt oss se vad VD Christian Fredriksson sa om dessa områden i morgonens Q1-rapport:

1: Den nya generationens mobilsensor FPC 1511
Skiftet till FPC1511, den senaste generationens kapacitiva sensor, pågår fortfarande hos våra OEM-kunder. EBITDA var positivt och fortsatte att förbättras kraftigt i relation till förra året. Fingerprints ska kunna uppnå högre lönsamhet och jag bedömer att den positiva lönsamhetseffekten av generationsbytet till FPC1511 kommer att fortsätta under det andra kvartalet 2019. FPC1511 har mottagits väldigt väl av våra OEM-kunder, och denna sensor kommer att vara en bärande del i vår produktportfölj inom kapacitiva sensorer under 2019. Vi planerar att ytterligare vässa vårt erbjudande inom kostnadseffektiva kapacitiva sensorer genom att senare detta år lansera en ny sensorgeneration baserad på FPC1511. Dessa sensorer kommer att vara ännu mindre, och därmed kostnadseffektivare, men med bibehållen hög biometrisk prestanda. De kommer även ha potentialen att utöka vår adresserbara marknad genom att göra det möjligt att inkludera en fingeravtrycksläsare även i de allra enklaste smartphonemodellerna. (källa: Fingerprints Q1 rapport)

2: Sensorer i Betalkorten
 Som tidigare offentliggjorts tecknade vi i februari ett avtal med Gemalto och säkrade världens första volymorder av fingeravtryckssensorer för kontakt- och kontaktlösa betalkort. Detta vittnar om styrkan i vårt erbjudande. Fingerprints är mycket väl positionerat för att ta en betydande andel av denna framväxande marknad. Om man tittar på de marknadstester som hittills genomförts i världen, så kan man konstatera att Fingerprints lösningar finns med i samtliga tester av kontaktlösa biometriska kort. Under det första kvartalet startades ytterligare marknadstester, och jag förväntar mig en ökande aktivitet under året med ett betydande antal tester. Affärsvolymerna kommer dock att vara blygsamma 2019, men vi förväntar oss att se en bredare kommersiell lansering under 2020. (källa: Fingerprints Q1 rapport)

3: Nya områden
Försäljningen inom nya tillämpningsområden för vår teknologi fortsätter att utvecklas väl, inte minst inom lås- och passersystem, där Fingerprints marknadsposition är stark. Omsättningsandelen från produkter utanför smartphones fortsätter att öka. (källa: Fingerprints Q1 rapport)Fingerprints rapport i siffror:
-Rörelseresultatet: -2m
-Intäkter 342,9m (väntat (289,7m)
-Marginalen 23 % (fg 15 %)
-EBITDA +35,8m (fg -149m)Rapportkommentar:
Resultatet var mycket starkt. Förenklat skulle man kunna säga att Fingerprints resultat behöver hålla sig under kontrollerade former fram till att tillväxten med hjälp av betalkort och andra områden blir synlig, i början av 2020. Denna rapport bekräftar detta scenario. Fundamentalt kvarstår tasajtens långsiktiga värdering på 19 kr. Det motsvarar en kvartalsvinst om 150 mkr och en vinstmultipel om 10x för ett ledande företag i en tillväxtbransch. Knappast en hög värdering om du frågar mig - tvärtom! Detta är billigt och det kommer vi få se nu!


Teknisk analys
Aktien har handlats avvaktande, med sedvanliga megalomaniska hypokondriker ryck - åt båda håll. UGH! Även om aktien stundtals handlats under 13 kr, så finns det rent tekniskt ett starkt stöd på denna nivå. Idag väntas aktien öppna ovanför 14,50 kr och detta kommer utlösa en NY köpsignal redan från start. I dagsdiagrammet ovan framkommer tydligt att det inte finns något motstånd förrän uppe vid 23 kr, förutom då de vanliga "jämna" talen 18 och 20 kr. Den kortsiktiga och långsiktiga bedömningen om en kommande betalkurs i spannet 16-19 kr står.
 

Sveriges nya Finanstidning Dagens Börs - har premiär om 1 månad! Detta är tidningen för dig som är trött på att läsa bullshit. Sveriges nya Finanstidning Dagens Börs - har premiär om 1 månad! Detta är tidningen för dig som är trött på att läsa bullshit.

***BREAKING NEWS***

Sveriges nya Finanstidning Dagens Börs - har Premiär om en månad!
-Detta är tidningen för dig som tröttnat på reklam och politiskt vinklade artiklar! Dessa har helt utgått i denna finanstidning!
-Denna tidning kommer inte heller innehålla betalda analyser (hur nu dessa kan vara objektiva, då den som skall analysera ett bolag har fått pengar av bolaget som skall analyseras. Titta efter själv får du se. Ideliga köprekommendationer och höga riktkurser!

Vad innehåller då denna blaska?
-De viktigaste nyheterna om börs, ekonomi och finans!
-Analyser, både fundamentala och tekniska!
-Intressanta intervjuer!
-Fokus på signaler om vart vår konjunktur är på väg!
-Börskommentarer!
-Utdelningsportfölj!
-Och mycket mer!


PS. Du som vill läsa om bullshit skall inte teckna en prenumeration på denna blaska. Priset kommer vara 99 kr. Det är 3 kr om dagen. De 200 första kunderna som gör ett förköp får både 100 aktier i Dagens Börs AB + ett årsabonnemang för 1.188 kr (motsvarande 99 kr x 12 månader = 1.188 kr). 
Registreringen för att teckna denna Crowd Funding startar måndagen den 27 maj 2019 kl 07:00 genom att man skickar ett mail till per@dagensbors.se och berättar att man vill förköpa detta Crowdfundingpaket. Disclaimer
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer så som teknisk analys. Om Du tror på detta eller på tomten, får du skylla dig själv (som din granne Lennart brukar säga). Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Professionella traders tar aldrig stora bets, och låter aldrig en enskild position påverkar portföljvärdet mer än med några enstaka procent. Stora bets leder alltid förr eller senare till gigantiska förluster.

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln