VÄLKOMMEN TILL TASAJTENS FINANSBLOGG
-Bara för dig som är genuint intresserad av börsen

Dela denna sida
Visa gärna denna blogg för dina börsintresserade vänner:

Vill du få ett mail nästa gång en ny finansbloggpubliceras?
-Registrera då din epost adress här, klicka på denna länk!

FING dagsdiagram: Hur ser egentligen RSI-kurvan ut i en uppgångsfas?  (diagram källa: Infront) FING dagsdiagram: Hur ser egentligen RSI-kurvan ut i en uppgångsfas? (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Fingerprint faller tillbaka - men är det en tillfällig rekyl?
Fingerprint föll ned till mid-range och här finns visst stöd.

Teknisk analys
Den som tror på larvig teknisk hoccus poccus-analys och spå-i-kaffe-sump kan dock se att RSI-kurvan varit upp och vänt ned från 70-nivån.

I det fyrkantiga rektanglarna kan vi dock se hur RSI uppför sig då aktien stiger i en uppgångsfas.

Den fråga man skall ställa sig är om läget vi nu ser på minner mer om formationen inne i rektanglarna eller den nedgång i RSI-kurvan som sker kring den stora röda pilen?

Väger man ihop allt detta får vi, som jag ser saken, en tekniskt neutral aktie. Eftersom bolaget rent fundamentalt är på rätt väg, letar jag primärt endast köpsignal. Vore det inte spännande med en ny köpsignal-a-la-kaffe-sump nere vid 8,80-9,80 kr?


Vill du få tasajtens tekniska marknadsbrev med teknisk analys på OMX och OMX-aktierna varje dag?
-Abonnera på tasajtens marknadsbrev till priset av en kopp kaffe om dan, läs dock först mer om vad som ingår och priset här!
Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla aktier för pengar är extremt riskfyllt och rekommenderas ej.  

Etiketter: fing

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Säljarna tar över kommandot
Fingerprint faller nu lika fort som den steg efter den tekniska hoccus-poccus-köpsignalen den 22 okt på 8,73 kr (se tidigare inlägg).

Jag stack ut hakan och förutspådde en test av 16 kr. Vi kan alla se att jag fick fel igen och att aktien bara nådde 13,92 kr.
Den som lyckades sälja på toppen kunde kamma hem +59 %.

Jag ger som vanligt aldrig några rekommendationer att varken köpa eller sälja aktier.

Teknisk analys
Aktien handlas fortfarande +30 % ovanför köpsignalens start, men ur det tekniska perspektivet kan vi dock se att RSI faller och att säljarna är i majoritet. Rent tekniskt så är nu analysen NEUTRAL. Detta innebär att den som tror på spå-i-kaffe-sump inte längre har någon edge i en lång position. Kanske fortsätter rekylen till RSI når 30. Kanske inte.

Tomten har skickat ett SMS till min Nokia 8850 och säger att han skall koka kaffe nu, så han är redo om RSI når 30.
Därmed så är det tekniska köpsignalen överspelad, och marknaden är nu "neutral".Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla aktier för pengar är extremt riskfyllt och rekommenderas ej. 

 

Etiketter: fing
Kalles Bröllops-Café (HM B) dagsdiagram: Bottnade på 120 kr, har nu stigit upp till riktkursen 157,50 kr (diagram källa: Infront) Kalles Bröllops-Café (HM B) dagsdiagram: Bottnade på 120 kr, har nu stigit upp till riktkursen 157,50 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


H&M bottnade på 120 kr!
Den tekniska analysen fick rätt denna gång. Botten kring 120 kr i Kalles Bröllops-Café visade sig hålla.

Jag stack som vanligt ut hakan och kom upp med en bisarr målkurs, 
denna gång att H&M:s aktie var värd exakt "157,50 kr "- enligt en amatörmässig fundamental bedömning.

För att läsa om dessa utsagor och fabuleringar i H&M, se tasajtens finansblogg:

http://www.tasajten.se/i/t27623555/hm


HM är därmed neutral - riktkursen 157,50 kr kvarstår!
H&M har nu tagit sig upp till "Fair Value" 157,50 kr, och i diagrammet kan vi bevisligen se att marknaden är överens om att detta är korrekt pris - i alla fall för stunden! (kanske får Kalle något nytt infall och vill öppna bowlingbanor längs in i butiken och då kanske vi måste justera upp kursen! Vem vet. Allt kan hända).

Aktien är just nu korrekt värderad och till och med spå-i-kaffe-sumps-analys även kallat teknisk hoccus-poccus analys bekräftar den neutrala bilden genom att platta ut RSI kring neutrala 50.

Sammanfattningsvis: Den tekniska analysen fick rätt i att 120 kr-nivån var en långsiktig botten - Den fundamentala analysen fick rätt i att aktien är värd 157,50 kr! Aktien är nu "neutral". 

Tasajten behåller riktkursen 157,50 kr
Teknisk status: NeutralVill du få teknisk analys varje dag på OMX och aktier innan öppning?
-Läs mer om tasajtens tekniska marknadsbrev (kostar endast en kopp kaffe om dan)

Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. 


 

Etiketter: hm
LOOM: En affärsidé som snart är obsolet - en aktie som är tekniskt svag (diagram källa: Infront) LOOM: En affärsidé som snart är obsolet - en aktie som är tekniskt svag (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Ny säljsignal i Loomis!
Varför inte kombinera fundamental analys med teknisk analys?

Den senaste säljsignalen och blankningen i Loomis blev en tursam succé tack vare oktoberbjörnen?

Loomis affärsidé: "Managing CASH in Society", borde få den mest inbitna sedelfantastens nackhår att krulla sig, i en värld som går mot en allt mer utsträckt digitalisering.

Den senaste säljsignalen i Loomis tog med hjälp av Oktoberbjörnen ned aktiekursen till 260 kr- nivån, och då RSI föll ned under 30 var det knappast någon större tvekan om att det var dags att ta hem vinsten i den korta positionen. De som följer mitt analysbrev kunde läsa om detta nere vid 258 kr. 

Upprekyl slog till och därpå fick vi se en Q3-rapport som visade problem i Sverige, men fortfarande stabil utveckling i utlandet - och detta fick marknaden att ställa upp aktien till 300 kr.  Nu har LOOMIS gjorde en reversal uppe vid kanaltaket samtidigt som RSI befinner sig vi den vändzon. En blankning här har även fördelen av att fungera som en hedge om oktoberbjörnen skulle vakna till liv i november igen.

Den som tror på Tomten och att spå-i-kaffe-sump, finner därmed en säljsignal i Loomis. En av tomtens renar påstår att målkursen är mid-range 270-280 kr med potential ned till kanalens golv 260 kr, eftersom kanalen lutar nedåt.


 

LOOM: "Managing CASH in society" LOOM: "Managing CASH in society"

Tänk mer på framtiden - Därför det är där du skall spendera resten av ditt liv!
Varför någon butik skulle vilja lägga sina pengar på denna typ av bevakning av sina pengar när VISA-kortet är uppfunnit är en gåta.


 

Skydda pengar med automatvapen när det finns VISA kort? Skydda pengar med automatvapen när det finns VISA kort?

Detta gäller oavsett om vi pratar Sverige eller Europa. 

Därtill har vi Bitcoin och kryptovalutorna. Sannolikheten att någon kryptovaluta når ut till butik inom kort är hög - då är det lika fullt, bye bye med CASH in Society.

Planerar kanske inte herr Riksbanks-chef Ingves en e-krona?

Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt. Likaså hantera pengar i butik!

 

Etiketter: loom
FING B dagschart: Målkursen på 16 kr är försiktig i jämförelse med den fundamentala på 52 kr (diagram källa: Infront) FING B dagschart: Målkursen på 16 kr är försiktig i jämförelse med den fundamentala på 52 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Rallyt i tasajtens Top Pick fortsätter- fattas bara annat!

Woooohaa!-- där tog aktien 13,24 kr och tasajtens senaste oseriösa spå-i-kaffe-sump-tekniska-köpsignal har nu stigit +51 % på bara drygt en vecka! (från köpsignalen den 22 okt på 8,73 kr).


Fingerprint fortsätter uppåt och detta skall inte komma som någon överraskning.

Både den tekniska analysen och den fundamentala pekar på kraftig uppgång.

Jag brukar som vanligt få kritik för mina totalt orealistiska hoccus-poccus analyser gjorda med hjälp av spå-i-kaffe-sump.

Så klart jag har förtjänat det.
Alla förtjänar kritik!


16 kr per aktie är lågt värderat
Men! Denna gång är ser det faktiskt ut som om det är den tekniska analysen som är försiktig med en målkurs på 16 kr, medan det är den fundamentala ballar ur!

Igår konstaterades att en vinst om ynka 150 mkr på (any given) kvartalsrapport inom kort skulle ge en årsvinst på motsvarande 600 mkr, allt annat lika - vilket skulle ge ett börsvärde om 6 miljarder med en rimlig vinstmultipel om 10x.

Detta är förstås en sjukt låg värdering. Det vet alla som känner till hur dagens förvaltare resonerar och värderar bolag.
Sen när värderas "marknadsledande tillväxt-bolag" inom tech till PE10?

Fingerprint kan absolut nå 52 kr på sikt - till och med huvudalternativet!
För att visa hur lågt värderad aktien egentligen är just nu, gör vi ett till räkne-exempel:

Antag att Fingerprint lyckas tjäna 250 mkr 2020 efter att kreditkortsmarknaden kommit igång på allvar, och nu har jag räknat lågt (du får fantisera på egen hand vad som händer om man gör +400 mkr och vad multipel då skall bli).

Detta skulle ge bolaget en teoretisk årsvinst om exakt 1 miljard. Det vi kan fet-hajja är att vinstmultipeln knappast kommer ligga kvar på 10x. Någon som vill veta vad Ericsson hade för vinstmultipel uppe på toppen 832 kr år 2000?

Rätta mig om jag hade fel, men var det inte 80-100x ?

Nu skall inte vi göra samma misstag. Eftersom vi inte är helt galna så sätter vi moderata 16x vinstmultipel.
Den som anser att detta är en rimlig värdering på "marknadsledande tillväxt-bolag" räcker upp en hand!

Därmed skulle ett teoretiskt börsvärde hamna på 1 miljard i vinst x 16 x = 16 miljarder.

Fingret handlas just nu till ett börsvärde om nästan exakt 4 miljarder. Omräknat skulle detta ge en möjlig målkurs
om 52 kr per aktie.

Vem tycker nu att min hoccus-poccus målkurs på 16 kr känns orimlig?

Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.

 

Etiketter: fing

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Allt närmare 13 kr - det luktar genombrott!
Fingerprint närmar sig nu föregående topp på 13 kr-nivån. Med i bagaget har aktien en "högre" botten. Den senaste botten noteringen skedde kring 8 kr-nivån, vilket var högre än föregående botten kring 6 kr. 

Den som gjort sin tekniska analys-hemläxa vet att detta innebär att sannolikheten är hög för att vi kommer få se en genombrott av 13 kr.

Lägger vi då därtill alla insider-köp, en kvartalsrapport som vänt till vinst, samt viktiga orders (som inte fanns vid föregående test av 13 kr), då har vi ett givet uppgångscase!

Ett case som startade den 22 oktober här på tasajtens finansblogg då Fingerprint stod i 8,73 kr

TEKNISK ANALYS: KÖPSIGNAL I FINGERPRINT - MÅLKURS 16 KR!
FING (8,73 kr)
2018-10-22 10:24


Då skall vi inte heller glömma spådom-i-kaffe-sump eller mer känt som "Teknisk Analys". 


Teknisk analys
Vad säger då kaffesumpen just nu om Fingerprint? Den som följer kursrörelserna intraday har säkerligen noterat att så fort aktien droppar ned - så rekylerar den genast upp med en obehagligt hög hastighet. Fråga UBS som satte sälj får du se om de håller med om att det går undan på uppsidan.

Kaffe-sumpen pekar på att det är köpare som försöker skapa nedgång för att kunna köpa "billigare", men då det finns köpare i marknaden så stiger bara aktien ännu mer - och man måste då köpa ännu mer aktier för att komma tillbaka på noll.

Tittar vi på RSI-kurvan finner vi att denna planar ut kring höga 70 - vilket är ett typiskt styrketecken! Den som inte tror mig, spolar tillbaka bandet och tittar på hur Fingerprint uppför sig i baisse, om nu RSI ens orkar upp till 70 då. Slutsatsen är att köparna finns där och de försöker nu vänta på en rekyl, som inte kommer att hända.


 

FING B: Endast de som köper först får några aktier innan Fingerprint bryter 13 kr (diagram källa: Infront) FING B: Endast de som köper först får några aktier innan Fingerprint bryter 13 kr (diagram källa: Infront)

Snart bryts 13 kr och då blir det rally!
Kaffesumpen säger att priset kommer stiga upp genom 13 inom kort, och endast de som köper först kommer att få aktier under 13 kr.

När 13 kr bryts ligger vägen fri för ett uppgångs-rally till 16 kr.

"...That's one small step for HEDGEFUNDS, one giant leap for "Private Investors"...

När 13 kr bryts ligger vägen fri för ett explosivt uppgångs-rally till 16 kr.Fundamental "gissa-i-stjärnorna" Analys - Vad kan vi förvänta oss av Q4, vad är ett rimligt antagande?
Som tidigare nämnt finns inte längre rätt odds för ett bet på kortsidan. Sannolikheten att aktien står högre efter nästa kvartalsrapport då kostnadsbesparingsprogrammet fortsatt att verka, samt övergången till mer nästa generations biometri-kort som har en lägre tillverkningskostnad, kommer - som jag ser saken - öka resultatet ytterligare på den positiva sidan. 

Hur skall aktien värderas då? Från en negativ multipel med fokus på omsättning - till fokus på tillväxt?
Om Fingerprint kan tjäna 150 mkr på kvartalet hamnar årsvinsten på 600 mkr. Med en vinstmultipel på 10x landar vi på ett börsvärde om 6 miljarder. 

En liten vinst gör aktien värd 19 kr
Detta kan jämföras med dagens börsvärde om 3,8 miljarder. Omräknad skulle detta motivera en börskurs om 19,30 kr.
Hoccus Poccus Magi blir verklighet!

Fundamental analys i kombination med Teknisk Analys och Spå-i-kaffesump är oslagbar. Fråga vilken förvaltare som helst får du se!Det behövs knappast påtalas att riskerna i denna aktie är enorm. Professionella Traders har aldrig stora bets på.Disclaimer - friskrivning
Tro inte på allt du läser på Intersnett eller ser på Ljug-Tub. Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.


 

Etiketter: fing
BITCOIN dagsdiagram: Sjunkande volatilitet sanna mina ord! (diagram källa: IG) BITCOIN dagsdiagram: Sjunkande volatilitet sanna mina ord! (diagram källa: IG)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Volatiliteten som försvann
Det var ett tag sedan vi tittade till Bitcoin - Cryptovalutornas Moderskepp! Därmed inte sagt att den är bäst i test - det var dock den första riktigt stora!

Om vi granskar diagrammet närmare finner vi att vi knappast missat någonting. Bitcoin handlas mitt i spannet 6000-7000 under obefintlig volatilitet.

Teknisk analys
Detta brukar normalt sett innebära att befintlig "senaste" rörelse skall motrekyleras, vilket i detta fall skulle innebära en kommande upprekyl. Bitcoin kommer trots allt från 20.000-nivån (så när som på några tick). De som följt tasajtens inlägg om Bitcoin vet att jag satte hysteriska målkursen på 25.000 dollar, men missade! Ugh! Den tekniska analysen gav dock mängder med köpsignaler från 5.000 hela vägen upp.

Uppfyller kanske inte BITCOIN kraven för tradingvänlig finansiella instrument? Det vill säga, att de skall vara:
1: Volatila
2: Omöjliga att värdera korrekt


Man kan lugnt säga att Bitcoin uppfyllde dessa krav med råge! Men nu då? Ser vi någon volla nu?
NOPE!

Bitcoin är just nu tekniskt neutral, men skenet bedrar - det enda vi kan säga om lågvolatila perioder är att de följs av högvolatila (citat: Larry Williams, världskänd trader i USA - kan rekommendera alla hans böcker för den som vill lära sig mer om trading!).


Teckna abonnemang och få teknisk OMX-analys tre gånger om dagen!
Vill du få teknisk analys på OMX tre gånger om dagen (före öppning, innan lunch och innan stängning), teckna ett abonnemang på tasajtens tekniska marknadsbrev, för att läsa mer om vad som ingår och se priser - klicka här!

 

Etiketter: bitcoin
FING B dagschart: Analaysen från den 22 okt 2018 - där Fingerprint fick köpsignal på 8,73 kr (diagram källa: Infront) FING B dagschart: Analaysen från den 22 okt 2018 - där Fingerprint fick köpsignal på 8,73 kr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint har stigit +42 % på 10 börsdagar sedan köpsignalen då kanaltaket bröts!
Fingerprint befinner sig i en run-away-market efter den positiva Q3-rapport som bolaget släppte fredagen den 26 okt 2018.

Marknaden gick i förväg denna gång och aktien utlöste en teknisk och fundamental köpsignal redan innan rapporten på 8,73 kr (se tidigare publicerat inlägg den 22 okt 2018).

Marknaden gav tydligen den tekniska spå-i-kaffe-sumps-tekniska analysen rätt denna gång, och hissade upp aktien till 12,45 kr idag.

 

Tomten säger att +42 % är "hyfsat ok" med tanke på att det bara gått 10 börsdagar.

Teknisk analys
Fingerprint befinner sig nu i en aggressiv positiv trend, och det strömmar in mängder med långtids-orders, som exempelvis "köp 5.000.000 aktier under en månads tid".

Dessa typer av orders är de enda som kan få en aktie att rusa på detta viset utan rekyl. Tro mig.

Traders är marknadsneutrala ur det längre perspektivet, eftersom de måste sälja sina aktier och återgå till neutral balans förr eller senare (men visst kan traders få en aktie att röra sig fortare och en längre sträcka, men inte stanna på dessa nivåer om inte fonder och förvaltare hakar på).

Det är just nu lägre ovisshet och risk i Fingerprint än sist aktien testade 13 kr, och detta innebär att aktien till mycket hög sannolik kommer att bryta igenom 13 kr nästa vecka. framför allt då vi rent tekniskt kan se större aktörer komma in i marknaden med både stora och långsiktiga köporders! 

Lägg då därtill att utsikterna för att Fingerprint skulle åka ur OMX - nu är mycket små. Detta är inte inprisat fullt ut - utan tvärtom, så finns fortfarande bets på att aktien skall åka ur OMX (dvs genom korta positioner), och dessa korta positioner börjar nu blir dyra att köpa tillbaka.
 

UBS satte sälj-rekommendation men marknaden är positiv till aktien!

Den som har idéer om att sälja sina aktier i Fingerprint, kan först begrunda UBS:s nedgradering av Fingerprint till "SÄLJ".

De kunder som följde UBS:s råd fick se hur aktiemarknaden omedelbart sög upp deras aktier på ett kick, och därefter fanns "bara" köpare bevisligen kvar i marknaden.

Detta är sålunda en bekräftelse på att köparna är på plats.

 


Jag hör nu att Tomten ropar i sin telefon från Nordpolen :

-Rent tekniskt innebär detta att huvudscenariot kvarstår med en kommande test av 16 kr som minimum, och en möjlig framtida test av 32 kr. För dig som vill läsa om fler tekniska köpsignaler - och få analys flera gånger om dagen på OMX
-Teckna ett abonnemang på tasajtens tekniska marknadsbrev, läs först mer - klicka här!
Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.

 

Etiketter: fing
FING B: Med hjälp av lite kaffe-sump fick vi fram följande hoccus-poccus-tekniska-humbug-köpsignaler (diagram källa: Infront) FING B: Med hjälp av lite kaffe-sump fick vi fram följande hoccus-poccus-tekniska-humbug-köpsignaler (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se


Nytt rally i Fingerprint - aktien steg ytterligare +6,5 % idag!
Fingerprint fortsätter att underkasta sig de friamarknadernas regler.

Om köparna är större och starkare än säljarna då går aktiekursen upp.

Idag fick vi se hur Fingerprint fortsatte vidare uppåt +6,5 % med en stängning nära dagshögsta. 

Det man skall ha klart för sig är att risken har sjunkit i bolaget sedan aktien testade 13-blankt vid förra testen. Bolaget visar nu vinst och kassaflödet bidrog positivt!

Innebörden - allt annat lika - är att aktien kommer bryta upp över 13 kr inom kort! I alla fall om man skall tro på spå-i kaffe-sump, även kallat oseriöst hoccus-poccus-teknisk-analys. Kanske har kritikerna rätt. kanske inte. Vem avgör? Den som skrivit analyserna är dock knappast rätt person att avgöra saken. I diagrammet ovan kan vi se de fyra senaste köpsignalerna. Orsaken att inga säljsignaler aviserats är helt enkelt därför att de fundamentala signalerna som skickats ut sedan sommaren har tolkats som positiva.

Spelar det någon roll om det har blivit liv i omsättningen igen?
En intressant fråga är - var hade Fingerprint handlas om oktober-baissen inte slagit till, och det i stället hade varit hausse!
Hade vi haft Fingerprint i 16 kr då? 18? 32 kr?

För bara några månader sedan riskerade Fingerprint att åka ur OMXS30-index (om nedgången i omsättning hade fortsatt). Att en aktie får komma med i OMX-index innebär som bekant enorm uppgång då alla fonder måste köpa in hundra-tusentals aktier i sina fonder, men när en aktie åker ur OMX - då blir det förstås tvärtom! Alla fonder skall då ut med sina aktier!

Som jag ser saken har det spekulerats i att detta på sikt skulle komma att ske - dvs att Fingerprint förr eller senare skulle få lämna OMX, och många har sålt aktier i bolaget av just denna orsak/spekulation.

Nu ser vi stigande pris och trading-omsättningen är tillbaka och sannolikheten för att Fingerprint skall lämna OMX-index har nu sjunkit rejält. Något säger mig att många aktörer som sålt eller legat underviktade i Fingerprint nu måste börja fylla på sina fonder igen.

Problemet är bara att volymerna inte längre finns där. Nu vill plötsligt "ingen" (få) sälja!

Teknisk analys
Igår konstaterades att edge för att hålla en kort position (eller ligga underviktad i detta OMX-bolag), inte längre har en positiv edge. Idag konstaterar vi att sannolikheten för att ett bet i att Fingerprint skall få lämna OMX skall bli vinstgivande - har sjunkit rejält! Inte heller detta case har längre positiv edge. 

Detta lilla faktum gör att hur man än vänder och vrider på utbud och efterfråga, så köparna större och starkare än säljsidan.
Med hur mycket är egentligen ointressant - men visst, vill man mäta övertagets exakta storlek är det väl bara att läsa av kursutvecklingen i chartet? +18 % ena dagen - rekyl 2% - och sen bär det av upp i nättaket igen! (+6,5 % idag).

Tomten tittar ned i sin kaffe-sump och denna säger att Fingerprint bryter upp genom 13 kr inom kort och att vägen då ligger öppen för ett kommande test och en stängning av gappet på 16 kr. Den positiva analysen står därmed. På längre sikt säger Tomten att allt kan hända! Den tekniska analysen utesluter inte en test av 32 kr längre fram - men sannolikheten för en sådan test är än så länge för svår att ens bedöma.

Nu säger Tomten att man skall vara nöjd med en julklapp i taget! 

Stort tack för att du följer tasajtens finansblogg!Rekommenderad läsning:
-De senaste inläggen om teknisk analys på Fingerprint på tasajtens finansblogg, klicka här!Disclaimer - friskrivning
Alla bedömningar och målkurser på denna blogg bygger på spådom i kaffe-sump och liknande vodoo-ritualer som teknisk analys. Om tror på detta eller tomten får du skylla dig själv. Tasajtens finansblogg rekommenderar aldrig dig som läsare att varken köpa eller sälja aktier. Att handla med aktier är extremt farligt.

 

Etiketter: fing
FING B intrday: Short squeeze (+50 % på en vecka från 8 kr till 12 kr), diagram källa: Infront FING B intrday: Short squeeze (+50 % på en vecka från 8 kr till 12 kr), diagram källa: Infront

Per Stolt, daytrader / www.tasajten.se

Fingerprint rallade +18 %
Fingerprint rusade iväg +18 % igår och alla pessimister inklusive UBS välte kaffe-sumpen i knät, när vi alla satt som bäst med att försöka spå framtiden i denna volatila aktie.

UBS satte sälj på aktien, dagen innan och deras kunder som sålde aktien fick rea bort dem till marknaden som sög upp dem som en Riksbankschef suger i sig 1,5 liter Loka (på en minut eller ett kort möte).

Det jag tycker man kan ta fasta på är att alla eventuella "blankningscase" är över.

I alla fall ur ett statistiskt sannolikhetsspel. En kort position har inte högre sannolikhet att bli en vinnare på 3-12 månaders sikt.

Alltså har alla bets med en kort position en negativ edge! och innebörden är att den som går kort 100 gånger i liknande case kommer att komma ut som förlorare.

Av detta följer: Korta aktörer måste stänga sina korta bets (genom att köpa tillbaka blankade aktier).

När de korta aktörerna byter fot och börjar köpa, slås dessa köporders ihop med alla fyndköpares orders och resultatet blir att "alla" ligger på köpsidan! Aktien rusar fruktansvärt!

Det var det vi såg igår. +18 % för ett bolag som ingår i OMX-index är inte helt vanligt.

Men vänta nu ett tag! För varje avslut som görs, krävs inte då både en köpare och en säljare? Hur går det ihop om "alla" ligger på köpsidan?

Svar: De avslut som görs till högre priser, består på "säljsidan" av traders som tar hem vinst på sina långa positioner intraday.
Så håller det på dagen lång tills aktien stänger +18 %.

Vilken härlig köpsignal!

Stort grattis till alla som trodde på Tomten och hans fåniga tekniska analyser baserade på spå-i-kaffe-sump!

 

FING B: Getting a little bit crazy - very soon (mot 16 kr och +100 %), diagram källa: Infront FING B: Getting a little bit crazy - very soon (mot 16 kr och +100 %), diagram källa: Infront
Teknisk analys
nog med skryt och bullsh#it. Nu över till betydligt viktigare saker. Vad gäller nu!?

RSI-kurvan stiger och har fortfarande gott om utrymme upp till 70-80 och rent tekniskt har aktien gjort en högre topp, allt detta tillsammans med den +18 procentiga uppgången igår, bekräftar att Fingerprint befinner sig i ett ny positiv trend!

Eftersom det inte finns något case längre för att gå kort i Fingerprint kommer aktien fortsätta upp vare sig UBS vill det eller ej.

Låt oss titta på de positiva aspekterna i Fingerprint igen:
-Flera i styrelsen köper som galningar!
-Viktigt order från ett av världens största företag i USA!
-Fingerprints kinesiska konkurrenter på väg att bli "portade"!
-Bolaget vänder förlust till vinst!
-Växlar nu över till biometrikort med lägre tillverkningskostnad!


 
Vid tidens begynnelse sa tomten förstås "gogogogogo", alla trodde tomten sa detta till sina renar, men han syftade förstås på sin posse! Vid tidens begynnelse sa tomten förstås "gogogogogo", alla trodde tomten sa detta till sina renar, men han syftade förstås på sin posse!

Befintlig analys står - på väg mot 16 kr!
Min bedömning är att Q3 kommer visa ännu större vinst. Kostnadsbesparingsprogrammet fortsätter att sänka kostnaderna och likaså kostnaderna för nästa generations biometrikort (enligt VD).

Det är upplagt för revansch för det enda storbolaget av 4 som inte kommer från ett "Kina" (Taiwan) som blir allt mer utestängda från allt fler chip-marknader.

Befintlig teknisk spå-i-kaffe-sumps-analys (även så kallad TA) står: Fingerprint är på väg att stänga gappet på 16 kr, och därefter väntar fortsatt uppgång mot 32 kr på längre sikt!

Gogogogogogogogo!

 

Etiketter: fing

Reklam:

http://www.bigrivercamp.se/sv/

Reklam: Big River Camp !
Den perfekta Vildmarkssemestern fylld med Äventyr & Avkoppling i fantastisk regi och miljö! Boka redan idag!

Ansvarig Äventyrsguide:
Håkan Birkl: +46 70 337 08 19

Big River Camp vann "ÅRETS ENTREPRENÖR" på Guldgalan 2017:

http://www.bigrivercamp.se/sv/

Big River Camp: Äventyr, SPA och god mat på Big River Camps Restaurang:

TASAJTENS FINANSBLOGG:

Senaste blogginläggen:

Återkommande bloggämnen

MEST POPULÄRA BLOGGINLÄGGEN

arkiv

Gå med i gratis nybörarkurs i teknisk analys

JUST NU: GRATIS
Teknisk Analys för nybörjare 
Gå med i tasajtens utbildningsgrupp!

-Ställ frågor om Teknisk Analys och Trading!
-Lär dig mer om teknisk analys via utbildning och utskick!
-Få erbjudanden!


ANMÄL DIG HÄR:
Klicka här - för att registrera din e-post adress och gå med i denna spännande och intressanta grupp!
 

Abonnera på tasajtens marknadsbrev!
Få tydlig teknisk analys varje dag till din mailbox innan öppningen!
-Läs mer om tasajtens abonnemang, klicka här!
 

Höstens NYA bok om Trading och Teknisk Analys är här!
-Lär dig se när köparna är på plats!

"...Daytrading med teknisk analys som beslutsunderlag..."

En bok-recension:
"...Jag är helt lyrisk över din nya bok tack! Har legat sömnlös under x nätter och funderat på dessa frågor. Och nu tycks jag äntligen ha fått svaren. 
Tack för en MYCKET bra bok!"

Magnus


-Beställ boken (730 kr)!
-Läs först mer (innehållsförteckning)!

 

Etiketter

Reklam:

NYEMISSION +700 %
Vi gratulerar vår annonsör Dividend Sweden och alla tasajtens kunder som tog del
av denna nyemission i början av detta år!