Därför fattar vi fel tradingbeslut

Man har lyckats inom ett eller flera områden. Inom näringsliv, idrott eller annat område. Vi har vänner och affärsbekanta som vi har goda relationer till.

Av någon orsak lyckas man inte riktigt få ordning och kontroll över sin aktieaffärer på ett tillfredställande vis. En av förklaringarna till detta är att de grundläggande värderingar och principer som gav vägledning till den framgång man hittills nått, fungerar helt enkelt inte inom tradingens värld.

Låt oss titta på några exempel:
Inom det verkliga livet: Kämpa vidare i motgång så blir du belönad när det vänder
Inom tradingens värld: Ge omedelbart upp din position vid första bästa bevis på förlust (stop-loss)

Inom det verkliga livet: Lyssna på vänner och bekanta
Inom tradingens värld: Lyssna aldrig på vad andra har att säga (såvida de inte har arbetar professionellt med trading i minst 15 år).

Inom det verkliga livet: Följ din magkänsla
Inom tradingens värld: Följ aldrig din magkänsla. Marknaden kan ändra skepnad på några minuter. Om man 
kunde bli framgångsrik med att fråga sin magkänsla så hade "alla" varit tradingmiljonärer. Fokus på fakta. Handla vad du ser.

Inom det verkliga livet: Resonera och argumentera för att finna en lösning
Inom tradingens värld: Argumentera aldrig med priset. Om en köpt aktie faller när dåliga saker sker och stop-lossen aktiveras, då skall aktierna säljas.

Fokus på tradingplanen.
När man har fått en köpsignal då köper man. Om aktien når sin målkurs eller stop-loss då säljer man. Förståelse och förmågan att följa dessa enkla regler kommer att förbättra ditt tradingresultat omedelbart med +10 %. 
 

Etiketter: trading psykologi

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln