14 juli/ Dagens börs: SEB tjänade pengarna på fel ställe

SEB A dagsdiagram (källa: Infront) SEB A dagsdiagram (källa: Infront)

Kan 100 kronor vara mer värda än 100 kronor? Absolut. Åtminstone om man värderar de som ännu ej är intjänade. SEB:s resultat kom in bättre än väntat men pengarna tjänades på fel ställe. De mer riskfyllda tradingintäkterna och provisionsintäkterna kom in bättre än väntat, medan de mer säkra intäkterna, provisionsnettot kom i svagare än väntat. Marknaden sträckte upp sina röst-spadar och på majoriteten stod det:
S Ä L J

Resulatet blev en kontrollerad nedgång om
-2,1 %. Ur det tekniska perspektivet har aktien signalerat för en test av 105-106 kr, med någon trendvändning "nedåt" är inte aktuell. Den tekniska analysen är neutral, och det finns köpare i aktien längre ned 100-105 kr, och dessa kommer att supporta aktien.
 

OMX-index 10 min (källa: Infront) OMX-index 10 min (källa: Infront)

OMX inledde dagen med ett första tick på 1612,17 och marknaden föll tillbaka med SEB i spetsen. Klockan 09:30 släppte SCB svenska KPI-siffror som kom in lägre än väntat om -0,4 %. Detta fick Herr Ingves att sätta kaffet i vrångstrupen och några minuter senare gick telefonerna varma uppe hos Riksbanken. Det var Herr Ingves själv som ringde. Han berättar om sitt skägg. Det som nu sitter fast ännu längre inne i brevlådan.

Marknaden steg efter förhoppning om kommande "börsuppgångsdrivande åtgärder" från Herr Ingves, men de senaste dagarnas uppgång hade lockat fram vinsthemtagare, och OMX klarade initialt inte av att stiga. Fram mot eftermiddagen var dock dessa säljare klara och OMX smög sig successivt högre och högre och stängde till slut på dagshögsta.

Det är lugnt på Greklandsfronten. IMF har fullt upp med att räkna ut hur mycket Grekland behöver låna. Bra drag att göra detta nu efter förhandlingarna? Grekerna i sin tur har fullt upp med att köa i bankomatkön. Och Herr Sirap har fullt upp med att fundera på mer filosofiska frågor: att vara statschef, eller inte - det är frågan. 

I morgon onsdag släpper SKF och Getinge sina kvartalsrapporter. Båda innan öppning kl 08:00.
 

Etiketter: dagensbörs seb

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln