19 aug/ Dagens börs: Teknisk styrd nedgång efter att 1580-nivån föll!

KLICKA PÅ DIAGRAMMET FÖR ATT FÖRSTORA! OMX-INDEX 10 MIN (Diagram källa: Infront) KLICKA PÅ DIAGRAMMET FÖR ATT FÖRSTORA! OMX-INDEX 10 MIN (Diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, tasajten.se

Så kom baissen till stan efter att OMX föll ned genom det tydliga och viktiga stödet på 1580 direkt på öppningen. Dagens första tick hamnade på 1576,86 för att vara exakt. Baissen höll i sig hela dagen och säljarna tog OMX ned till 1553,27 som lägst, motsvarande en nedgång om -1,90 %.

Endast 13 aktier steg och 121 föll. Detta gav ett adv/dec om -108. Ett mycket lågt värde, som indikerar ökat sannolikhet för en upprekyl. Möjligtvis till 50 %, vilket innebär att fortsatt spekulation i nedgång ur det absolut korta perspektivet kan ifrågasättas. För OMX-bolagen steg endast Electrolux idag efter att vitvaruleveranserna för de största tillverkarna steg +6,3 % i USA.

Runt eftermiddagskaffet släpptes amerikanska KPI-siffror som visade på en inflation om +0,1 %. Väntat var +0,2 %. Marknaden brydde sig lika mycket om detta som vad Varoufakis gör på dagarna nu när han inte längre är Greklands finansminister.

 

Etiketter: dagensbörs

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln