19 aug/ Rapportspecial: Snart köpläge i Ericsson!

Skrivet av: Per Stolt, tasajten

Aktierna kommer ned i värdering på Stockholmsbörsen. Exempelvis SCA noterades med ett RSI över 70 med en tveksam kvartalsrapport i ryggen (något vi tog upp den 6 aug) och har nu fallit ned några kronor. 

Om vi kastar en blick på bolagen med starka rapporter bakom sig så kan vi se att Ericsson börjar närma sig ett starkare stöd. En uppstuds från detta stöd vore knappast ologiskt då aktiens RSI befinner sig på låga 40. Dessutom har aktien inte skenat ivåg på uppsidan i år, utan tvärtom - fallit 8 % (sedan årsskiftet).

Vi behöver dock först se någon typ av styrka för det breda OMX-indexet. Att köpa aktier då OMX befinner sig i negativ zon/ trend är som bekant inte ett vinnande koncept.

Fortsatt nedgång för Ericsson, och en utförsäljning som tar RSI ned till 30 skulle ge ett mycket intressant köpläge om det sammanfaller med handel kring den stigande stödlinjen. Vi inväntar en tydlig signal - och förbereder oss för ett kommande köpläge.

I tabellen nedan kan vi se att det endast är fyra aktier som handlas högre än efter släppt kvartalsrapport.
Dessa är: SCA, ASSA, AZN och HM.
 

Etiketter: rapportspecial

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln