30 aug/ Så fick vi svar på varför SCA B handlades starkare än de övriga OMX-aktierna.

Tabell från i torsdags (28 aug). Så fick vi svar på varför SCA B handlades starkare än de övriga aktierna Tabell från i torsdags (28 aug). Så fick vi svar på varför SCA B handlades starkare än de övriga aktierna

Skrivet av: Per Stolt, tasajten.se

I torsdags (27 aug) konstaterades i kvällsbloggen
att SCA var den enda aktien som handlades på plus sedan alla OMX-bolagens kvartalsrapporter publicerats.

Dagen efter (i fredags) den 28 aug fick vi svaret, SCA delas upp i två divisioner, "hygien" och "skog". Alla vet att det normalt sett är billigare att köpa 12 ägg i ett stort paket än 12 ägg i två små mindre 6-pack (ja förutom på ICA då förstås, där det har hänt att det har varit dyrare att köpa det större paketet, men å andra sidan hur tror du att ICA tjänar sina pengar?).
Åter igen fick vi bevisat att "marknaden" oftast känner till väsentlig information i förväg. Vi andra vanliga dödliga medelsvenssons, får nöja oss med att få ta del av "informationen" några dagar senare på officiellt vis. Men, någon fördel ska väl dessa "styrelsegubbar och styrelsetanter" ha för att de måste sitta i alla dessa långdragiga styrelsemöten och läppja på Loka tills magen bubblar av tristess? Eller sitter de och tradar OMX med liten spread på sin smartphone via CMC Markets mobilapp, under bordet? SCA B är det nog bäst att man ber en kompis handla? 
 

Var SCA fullvärderad på 252 kr-nivån den 6 augusti? (Diagram källa: Infront) Var SCA fullvärderad på 252 kr-nivån den 6 augusti? (Diagram källa: Infront)

SCA B steg upp +4,36 % i fredags, men befinner sig fortfarande under 252 kr-nivån som var den nivå där aktiens värde ifrågasattes tidigare i början av månaden. 
I kvällsbloggen den 6:e aug för att vara exakt. Aktien handlades då med ett RSI på höga 77, och var upp hela +49 % för helåret. Att aktien testar 250 kr-nivån är nu lika säkert som amen i kyrkan.

Etiketter: sca

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln