7 sept/ Så förbättrar du ditt tradingresultat +15 % omedelbart!

Därför kan du inte köpa Handelsbanken på 46-48 kr, även om du har en långsiktig köpsignal (Diagram källa: Infront) Därför kan du inte köpa Handelsbanken på 46-48 kr, även om du har en långsiktig köpsignal (Diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt

Oavsett om vi pratar om att investera i nya fabriker, marknaden, produkter eller aktier så borde målet i första hand vara att inte sätta sig i en situation där det är svårt att bedöma om man fortfarande är på rätt spår, när saker och ting inte utvecklas som man har tänkt sig.

Detta kan förklaras med ett exempel. I diagrammet till höger kan vi se Handelsbanken, som föll ned genom 40 kr-nivån i slutet på finanskrisen 2008 och utlöste en säljsignal som inte aktiverade något fortsatt fall. Detta gav som bekant en klassisk teknisk köpsignal. När aktien bröt upp genom 40 kr-nivån (underifrån) utlöstes en köpsignal och 40 kr-nivån blev nu ett starkt "stöd". 

Problem uppstår för den som köper (köpte) aktien kring exempelvis 46-48 kr-nivån, trots att aktien signalerat för en längre uppgångsfas, där priset inte förväntas falla ned under 40 kr-nivån igen. Detta eftersom den som köpt aktien inte vet om denne är på "rätt" eller "fel" spår då aktien faller tillbaka ned till 40 kr-nivån igen, och då inbringar en potentiell förlust om 15-20 %. Eftersom det är helt oacceptabelt att låta en förlust stiga till denna nivå (15-20 %) måste man sålunda sälja aktierna långt tidigare. Frågan är dock var? Och om man behåller aktiern trots allt, är man på rätt eller fel spår? Eftersom vi inte har några svar på dessa helt avgörande frågor sitter vi i en "ofördelaktig position". En position vi inte vill befinna oss i (i diagrammet allra längst ned på sidan kan vi se hur aktien utvecklades efter "återtesten" av 40 kr-nivån)"

 

Förbättra din förståelse för trading genom att lära dig bettingstrategier för Texas Hold´em Poker. Förbättra din förståelse för trading genom att lära dig bettingstrategier för Texas Hold´em Poker.

För den som spelat poker på en något högre nivå en 5-korts mörkpoker med knekt-öppning med polarna, kommer det inte som någon överraskning - att bets som leder till en svårbedömd situation längre fram, måste undvikas till varje pris.

Dagens tips: Förbättra din förståelse för trading, och ditt tradingresultat med +15 % genom att lära dig bettingstrategier för Texas Hold´em Poker.

Lär dig mer om riskhantering och trading med tasajtens onlineutbildning, med över 20 utbildningsvideos som du ser direkt från din dator.
Transportera mig genom cyberrymden till denna utbildning.
Mitt eget bokförslag om Texas Hold´em Poker.
 

SHB A föll ned till 27,25 kr (diagram källa: Infront) SHB A föll ned till 27,25 kr (diagram källa: Infront)

Handelsbanken gjorde en till rökare ned genom 40 kr-nivån innan uppgången satte fart.

Köpet inbringade en potentiell förlust om nästan exakt 40 % vid botten.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln