17 sept/ Dagens börs: Rädslan för spöken skapar den inverterade ketchup-effekten! 

den inverterade ketchup-effekten, med korken nedåt så att allt kommer på en gång och sedan ingenting den inverterade ketchup-effekten, med korken nedåt så att allt kommer på en gång och sedan ingenting

Skrivet av: Per Stolt, tasajten.se

Vi skakar flaskan och det kommer ingen ketchup alls. Vi skakar mer och mer...och mer, och MER och MER...sedan kommer förstås ALLT!

Nu ser vi det omvända, den inverterade ketchup-effekten. Först kommer ALLT sedan kommer ingenting. Först såg vi OMX droppa -200 punkter rätt ned i dyn. Sedan en liten upprekyl och därefter....ingenting. Flat-market. 

Marknaden är rädd Marknaden är rädd
Osaken till denna inverterade ketchupeffekt är att alla aktörer just nu är rädda. Rädda för att gå lång. Rädda för att gå kort. Rädda för Fed. Rädda för sig själv. Rädda förvarandra. Rädda för CPI. Rädda för ekonomin. Rädda Ryssen. Rädda för Greken. Rädda för kinesen. Rädda för Trump. Tamme "#¤ man är till och med rädd för att vara flat.

Resultatet blir att alla sitter och avvaktar. Och det är just nu denna typ av stillastående marknad vi ser. Efter att Fed lämnar styrräntan oförändrad i kväll, finns förhoppningarna om att alla frågetecken skall rätas ut, och att vi äntligen skall få se en tydlig trend. Och helst uppåt förstås.  Men ack, någon sådan tur har vi inte. Den ryckiga och trendlös utvecklingen har kommit för att stanna. Åtminstone ett tag till.

 
OMX 5 min (diagram källa: Infront) OMX 5 min (diagram källa: Infront)

OMX inledde dagen med ett första tick på 1486,38. I väntan på Feds räntebesked kl 20:00 vandrade OMX sidlänges och stängde exakt på samma punkt. 70 aktier steg och 55 föll, vilket gav ett adv/dec på +15.
 

Etiketter: dagensbörs

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln