20 okt/ Positiv RSI-divergens i TELE2 inför rapport!

Tele2 uppvisar en positiv RSI-divergens som pekar på teknisk styrka inför morgondagens rapport (diagram källa: Infront) Tele2 uppvisar en positiv RSI-divergens som pekar på teknisk styrka inför morgondagens rapport (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, tasajten.se

Tele2 faller som en sten. Aktien har fallit ned under 80 kr-nivån och detta är normalt sett ett svaghetstecken, men det är samtidigt också en bra möjlighet för alla korta spekulanter som satsat på nedgång, att bli rökta om kursen skulle stiga. 

Tele2 uppvisar nu inför morgondagen en indikation enligt klassisk teknisk analys, en så kallad "RSI-divergens", där priset faller, medan RSI-stiger. Detta innebär att solen skiner mer de dagar det är sol, samtidigt som det regnar allt mindre de dagar det regnar. Således en indikation på att styrka håller på att byggas upp.

Detta faktum innebär inte att man kan säga något om rapporten, men däremot om hur marknaden kan tänkas tolka rapporten efteråt. Den tekniska analysen är helt enkelt tiltat uppåt. En rapport i linje med förväntningarna kommer sålunda att få aktien att stiga. Och om aktien bryter upp över 80 kr, så har vi en köpsignal med målkursen 83-87 kr på plats. 

Etiketter: teknisk analys

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln