23 okt/ Vi öppnar dörren för 10,00 kr för en dollar! - Raset för kronans värde kommer fortsätta!

USDSEK intraday, 10 öres kronförsvagning om dagen håller backoffice borta (diagram källa: Infront) USDSEK intraday, 10 öres kronförsvagning om dagen håller backoffice borta (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, tasajten.

Kronan blir svagare och svagare. Detta innebär omvänt - att dollarn blir dyrare. 

Och dyrare kommer det bli. Sveriges lånebehov kommer expandera exponentiellt, och kronan är sedan 8,24 kr både fundamentalt och tekniskt svag.
Läs mer på vår blogg om detta, klicka här!

Staten har grovt underskattat kostnaden för den pågående migrationen. Både till antalet migranter som är kommer hit för att be om hjälp, men framför allt finns inga kostnader för indirekta ökade samhällskostnader inkluderade. Den försvagade kronkursen kommer starkt att gynna alla svenska exportbolag! Räkna med valutavinster för de svenska börsbolagen! 
 

USDSEK dagsdiagram, priset har brutit upp genom sitt fallande kanaltak och signalerar för en test av 9,50-10,00 kr (diagram källa: Infront) USDSEK dagsdiagram, priset har brutit upp genom sitt fallande kanaltak och signalerar för en test av 9,50-10,00 kr (diagram källa: Infront)

USDSEK mot 10,00 kr
Inom kort kommer vi få se ytterligare kronförsvagning och en dyrare dollar. Räkna med 8,60-8,80 kr inom väldigt snar framtid, och 8,80-9,20 kr på längre sikt.

Vi öppnar även dörren för 9,50-10,00 kr, och detta skall inte ens ses som ett extremt utfall. 


Mycket viktigt!
Ur ett politiskt perspektiv har tasajten ingen åsikt (förutom att det dricks för mycket Loka uppe hos Riksbanken), utan försöker endast bedöma hur finansmarknaden kommer att utvecklas beroende på omvärldens händelser.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln