25 okt/ Q3 rapporterna når inte riktigt förväntningarna - men säsongsmässiga och makroekonomiska faktorer väger dock tyngre!

Skrivet av Per Stolt, tasajten.se

När nästan hela Q3-jippot är över för denna gång kan vi konstatera att rapporterna hittills kommit in något sämre än väntat. Om man ger alla rapporter ett betyg mellan -3 till +3 då hamnar snittet på -0,3. Efter släpptq rapporter har dock bolagens aktier stigit +2,1 % i snitt. Detta innebär att börsen just nu är påverkas mer av andra faktorer, såsom säsongsmässiga och makro-ekonomiska sådana. Om vi granskar denna tabell lite mer noggrant kan vi se att Nordea faktiskt är upp +8 % i år medan SEB är -7 %. Båda bankernas rapporter vara slaka, och detta kanske måste denna spread gå ihop? Vi kan redan nu se att SEB stigit +1 % efter sitt släpp, medan Nordea fallit -1 %, och marknaden har tydligen redan nu börjat trycka ihop denna spread (det vill säga LONG SEB/ SHORT NDA.
 

På en skala -3 till +3 så är snittet just nu -0,3 på kvartalsrapporterna
På en skala -3 till +3 så är snittet just nu -0,3 på kvartalsrapporterna
Etiketter: rapportfokus

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln