25 okt/ Sju nya turning Torsos i veckan håller bostadsbristen på PAR! - Bopriserna på väg upp i himlen!

Turning Torso i Malmö med 54 våningar, 27.000 kvm skulle ge 900 st bostadsrätter om 30 kvm. Om två bor i varje lägenhet skapas bostad åt 1.800 människor. Turning Torso i Malmö med 54 våningar, 27.000 kvm skulle ge 900 st bostadsrätter om 30 kvm. Om två bor i varje lägenhet skapas bostad åt 1.800 människor.

Skrivet av: Per Stolt, tasajten

Låt oss anta att Sveriges regering beslutar sig för att möta "behovet" av nya bostäder. "Operation skyskrapa" inleds!

Hurra för Riksdagen! som äntligen kommit överens, och nu slutat diskutera massa tjafs, som om RUT och ROT (RIT?) skall gälla 25 % eller 50 %, eller om besinskatten skall höjas 5 öre, eller om man ska squeeeeeeza alla stackars pensionärer på en krona till, som bara har 20 kr om dagen att leva på, nu när Sverige har ett liiiiiiiiite större problem att lösa. Nåväl dricker man för mycket Loka, kan förstås vad som helst hända på en partikongress!

Nåväl, Skanska behöver lite nya byggordrar, så att de befintliga aktieägarna ska sluta lipa över de senaste veckornas kursnedgång. köpt är köpt, var det någon som sa.

Man ska helt enkelt bygga Sveriges första och största skyskrape-område! Hurra vilken bra lösning! Nu är vi räddade! Äntligen kan Lasse flytta hemifrån! Eller?

Turning Torso i Malmö rymmer enligt wikipedia 27.000 kvm. Om man rent hypotetiskt gör denna yta till 1:or på 30 kvm så får man exakt 900 st. Om därefter antar att 2 personer kan dela på denna yta, då skapar denna skyskrapa boende för 1800 personer. 

Om inflödet av nyanlända mindre lyckligt lottade migranter fortsätter i den takt saken befinner sig i nu, det vill säga omkring just +1800 migranter/dag (dessa människor måste också få bo drägligt), då skulle innebörden bli att Skanska måste upp med 7 stycken Turning Torsos i veckan, eller 30 st Turning Torsos i månaden. Då håller Sverige bostadsbristen på PAR. Den befintliga bostadsbristen försvinner inte. Den bara slutar att öka.

Detta är förstås helt orimligt, och innebörden är att några människor kommer få fortsätta att bo i tält. Och om du inte vill att det ska bli du, eller dina barn, då är det dags att börja slanta upp NU! För priserna kommer att stiga till himlen!

Ja, jag vill ha en mail när nästa blogg publiceras, klicka här och gå till sidan för mail-registrering!
Se tasajtens aktieutbildning ONLINE, klicka här!

Mycket viktigt!
Ur ett politiskt perspektiv har tasajten ingen åsikt (förutom att det dricks för mycket Loka uppe hos Riksbanken), utan försöker endast bedöma hur olika "finansmarknader" kommer att utvecklas beroende på omvärldens händelser.

Skanska måste upp med 7 stycken varje vecka för att hålla bostadsbristen på PAR. Den befintliga bostadsbristen försvinner inte. Den bara slutar att öka.
Skanska måste upp med 7 stycken varje vecka för att hålla bostadsbristen på PAR. Den befintliga bostadsbristen försvinner inte. Den bara slutar att öka.
Etiketter: tasajtenstokigheter

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln