27 okt/ Visst kommer FINGERPRINT gå till 1000 kr, men det finns dock viktigare slutsatser att dra!

Rally i Fingerprint, aktien skall snart in i OMX och då fortsätter rallyt! (diagram källs: Infront) Rally i Fingerprint, aktien skall snart in i OMX och då fortsätter rallyt! (diagram källs: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, tasajten.se

Självklart kommer Fingerprint gå till 1000 kr, men det är inte här fokus skall vara för dig som är trader!

Jodå, visst går det att räkna hem denna värdering. Enligt Gartner såldes det 1.244.890.000 smartphones under 2014. Med en antagen nettovinst om 20 kr per telefon skulle marknaden vara värd cirka 25 miljarder per år.

Därefter är frågan förstås hur stor del av marknaden Fingerprint kan tänkas ta. I ett optimalt scenario tar förstås Fingerprint hela marknaden, men inte ens Coca Cola klarade det. Inte heller Apple. Men tänk om man gör en "Google" och lägger beslag på hela marknaden mer eller mindre.

Vilken sökmotor är störst, Google eller Bing?
Svar: Googla så får du se!

Lågt räknat 10 %
Högt räknat 90 %
Sannolikt 20-50 %

Bästa gissning för vad marknaden kan tänkas sträcka sig  sin spekulation under rimlig förhållanden 30 % marknadsandel. Det är högt. 

Nettovinsten skull då bli 7,5 miljarder kr per år. Till dagens värdering ger detta en multipel om  4,3 x årsvinsten. 

Med en tillväxt om 10-20 % för smartphonesmarknaden samt potentialen för utökade användningsområden såsom enklare låsfunktioner i vardagen. Böcker, dörrar m.m. Skall denna aktie kunna betalas till en multipel om 10x 

 

Övre diagrammet: Momentum-trading när den är som sämst (ATCO A). Undre diagrammet: Momentum-trading när det är som bäst (FING B), Diagram källa: Infront Övre diagrammet: Momentum-trading när den är som sämst (ATCO A). Undre diagrammet: Momentum-trading när det är som bäst (FING B), Diagram källa: Infront

Men strunta nu i den fundamentala värderingen!

Hur den fundamentala värderingen ser ut i det korta perspektivet är egentligen helt ointressant. Vi vet att aktien känns dyr. 

Det som är mer intressant är förstås att aktien är utmärkt för "momentum-trading"! och detta innebär i princip att aktien rör sig i samma riktning innan ett motstånd, vid motståndet och efter motståndet. Så fort priset tar fart mot motstånden köper vi. Sedan köper vi mer precis innan. Ännu mer på motståndet. Och slutligen ännu mer efter genombrottet. Sedan kommer det nya rallyt mot nästa motståndsnivå! Halleluja!

Jämför momentum-trading i en aktie som denna strategi fungerar på, som till exempel Fingerprint, med en sk#t-aktie som Atlas Copco som inte har gjort någon glad, förutom vid rapport då volatiliteten återvänder. Detta framgår mer än tydligt i diagrammet till höger!

I morgon fortsätter vi att trada Fingerprint Cards på "outbreaks" och sk "momentum-trading". Både vid stöd och motstånd. Se till alla kontakta din mäklarfirma för aktielån (så du kan blanka), en dag kommer rekylen!

Om du vill ha ett mail nästa gång tt nytt blogginlägg publiceras, klicka här!
Vill du läsa mer om vår aktieutbildning ONLINE, klicka här!

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln