6 nov: Dollarn bjuder på dubbelwhopper - för Sveriges lånebehov finns ingen stopper! Mot 10,00 kr!

Tydlig köpsignal i USDSEK ger utdelning! Tydlig köpsignal i USDSEK ger utdelning!

Skrivet av: Per Stolt, tasajten.se

Om den amerikanska ekonomin stärks samtidigt som den svenska också stärks, då ligger USDSEK still.

Nu bidrar i stället båda ekonomierna till att dollarn skall stiga, den amerikanska ekonomin stärks, medan den svenska försvagas.

I USA skapas fler jobb, medan i Sverige skenar såväl migrationskostnaden som arbetslöshet, ja såvida inte Sverige kan skapa 1800 nya jobb om dagen. Någon som nog får anses som lika osannolikt som att man skall klara bygga en Turning Torso om dagen, för att hålla bostadsbristen på PAR.
 
 

USDSEK stiger utan rekyl (diagram källs: Infront) USDSEK stiger utan rekyl (diagram källs: Infront)

KRONAN FORTFARANDE INTE ATTACKERAD AV HEDEGFONDERNA
Dollarkrona handlas varje dag dygnet runt på valutamarknaden. Av rörelsernas karaktär kan vi se att priset förändras i 10-öres ryck för att därefter vandra sidlänges utan rekyl.

Att priset inte rekylerar är ett tecken på teknisk styrka. Men de tillfälliga rörelserna sidlänges indikerar också att någon panik ännu inte besökt kronan. De större hedgefonderna har sålunda inte attackerat kronan på allvar.

USDSEK på väg upp genom kanaltaket (Diagram källa: Infront) USDSEK på väg upp genom kanaltaket (Diagram källa: Infront)


Dagens $1.000.000-fråga är förstås:
-Var kommer USDSEK att handlas om Fed höjer räntan samtidigt som migrationsverket måste höja sin redan fantasifulla kostnadsprognos om cirka 160.000 asylsökande/ år då det kommer 1500-1800 om dagen?

Snällt räknat kommer denna prognos att nås redan dag 106. Nåväl, det kanske inte kommer några de sista 259 dagarna under räkenskapets år.

Huruvida denna prognos bygger på objektivitet eller inte spelar förstås ingen som helst roll, eftersom vi har en objektiv domare. EN domare som har år av erfarenhet när det gäller döma vem som har rätt och vem som har fel. Domaren är förstås valutamarknaden själv. Priset går i den riktning det vill. Detta oavsett vad EU, Sveriges regering, nyhetstidningar, grannen eller du själv anser om saken. Det vill säga om dollarkrona är billig eller dyr.

USDSEK PÅ VÄG UPP MOT 8,80-9,20 KR!
Priset närmar sig nu kanaltaket med ett RSI uppe vid 77, eftersom marknaden inte vill rekylera det minsta nedåt så är den tekniska analysen allt jämt fortsatt stark. Vår prognos om en kommande test av 8,80-9,20 kr kvarstår. På längre sikt full möjligt 9,50-10,00 kr.

 

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln