7 nov/ Teknisk analys: kilformationen visar vägen för OMX igen!

Kilformationen är en av den tekniska analysens mest pålitliga formationer (diagram källa: Infront) Kilformationen är en av den tekniska analysens mest pålitliga formationer (diagram källa: Infront)
Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

En av de allra mest tillförlitliga tekniska formationerna är kilen. En kil är en triangelformation där såväl taket som golvet lutar åt samma riktning, men med olika vinklar. Detta kan jämföras med en "vanlig triangelformation", där taket och golvet lutar åt olika riktningar, som alltså inte är det samma som en kil (se diagram allra längst ned).

Enligt den tekniska analysens skolbok skall en kil bryta ut i motsatt riktning till formationen. I diagrammet ovan kan vi se en kil 10-minuters diagram för OMX.
Kilen faller och därmed skall priset bryta ut i motsatt riktning, dvs uppåt.

OMX BEFINNER SIG I EN STÖRRE KIL JUST NU!
Om vi zoomar ut, så kan vi faktiskt se att OMX just nu befinner sig i en större kil. För att se detta diagram, och läsa denna analys, 
klicka här!


Lär dig mer om teknisk analys, se våra utbildningsvideo ONLINE, klicka här!

Om du vill ha ett mail varje gång en ny analys publiceras, klicka här!

 
Direkt ovan: En vanlig triangel (dvs inte en kil), diagram källa: Infront Direkt ovan: En vanlig triangel (dvs inte en kil), diagram källa: Infront

EX PÅ "VANLIG TRIANGEL"
I diagrammet till höger kan vi se en helt vanlig triangel. Detta är ingen kil-formation, då taket faller, och stödet stiger. Jämför denna formation med diagrammet allra högst upp, där vi kan se hur både taket och golvet faller, och detta är en "kil".

Etiketter: tekniskanalys kil

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln