15 nov/ Ryktet att Cisco köper Ericsson inte mer än ett rykte! - tekniskt svaghet ned mot 70-75 kr!

Det strategiska samarbetet med Cisco föll inte marknaden i smaken (diagram källa: Infront) Det strategiska samarbetet med Cisco föll inte marknaden i smaken (diagram källa: Infront)

Skrivet av : Per Stolt, daytrader /tasajten.se

Ericsson och Cisco meddelade i måndags sitt strategiska samarbete. Cisco är stora inom switchar och routrar som hjälper företag att transportera data genom sin infrastruktur, medan Ericsson är stora inom växlar, service och mobila nätverk.

Detta strategiska samarbete föll inte marknaden i smaken och Ericsson föll hela veckan. För den tekniska analytikern är detta dock ingen större överraskning då aktien befinner sig i en "rätvinklig triangel" sedan en tid tillbaka, och enligt den tekniska analysen skolbok innebär detta som bekant 70 % sannolikhet att priset faller ned genom den "horisontella linjen" (dvs ned). Denna formation har vi nu varnat för sedan en tid tillbaka.

Ett bud från Cisco skulle definitivt innebära det största budet någonsin i svensk historia, men sannolikheten för ett bud måste anses som minimal. För det första är det osannolikt att Ericssons aktie skulle ha fallit hela veckan, om ett bud verkligen förelåg. För det andra vore det ytterst oseriöst att forma ett samarbetsavtal för att sedan en vecka senare planera ett fientligt bud. Att Cisco enligt media har förnekat några budplaner är dock ingen indikation alls.

Detta envisa rykte har cirkulerat allt jämt sedan 2000-talet, och så även efter det. Senaste fanns detta rykte på plats 2007. Då lät det så här: (Privata Affärer 21 nov 2007).

Huvudscenariot är att Ericsson är på väg ned genom stödet vid 77,45 kr, för en test av 70-75 kr.

 

Etiketter: eric uppköpsrykte

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln