21 Nov/ Oljan nära långsiktig botten! - en sista urblåsning skulle ge köpläge nere vid 40-42!

Oljan inne i en kilformation som alldeles strax kommer bryta ut uppåt (diagram källa: Infront) Oljan inne i en kilformation som alldeles strax kommer bryta ut uppåt (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt
daytrader / tasajten.se

Oljepriset har krackelerat totalt. Förslag på orsaker saknas knappast. En av de mest populära förklaringarna är de oljeproducerande ländernas försök att squeeeeza ut skifferbolagens verksamheter genom att ta priset ned under dessa bolags break-even, som ligger betydligt högre än oljeproducenternas.

Ur det tekniska perspektivet befinner sig BRENT råoljan på 44,39 inne i en tydlig kil-formation. Enligt den tekniska analysen skall priset bryta ut i motsatt riktning till kilens riktning (dvs uppåt i detta fall). En perfekt kil innehåller 3 studsar på formationens golv, där priset ibland till och med gör ett falskt utbrott först (nedåt) innan uppgången tar vid.

Huvudscenariot för BRENT är sålunda en kommande uppgång upp ur kilformationen på sikt! Vi sätter målområdet till 55-65 på 4-9 månaders sikt. Vi är medvetna om att priset kanske testar 40-flat först.

 

Etiketter: köpsignal olja

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln