25 Nov/ Dollarn bjuder på dubbelwhopper - för Sveriges lånebehov finns ingen stopper! Del 2.

USDSEK attackerar motstånds-nivån kring 8,80 kr (diagram källa: Infront) USDSEK attackerar motstånds-nivån kring 8,80 kr (diagram källa: Infront)
Problemet med matematik är att den inte har några känslor. Medan ekonomin i USA fortsätter att stärkas fortsätter den att försvagas i Sverige. 

Om det finns en teoretisk punkt där Sveriges ekonomi inte längre klarar att bära de ökade migrationskostnaderna, så kommer Sverige allt närmare denna punkt för var dag som går. 
USA:s ekonomi starkare och starkare - Sveriges svagare och svagare USDSEK på väg vidare upp! USA:s ekonomi starkare och starkare - Sveriges svagare och svagare USDSEK på väg vidare upp!

Självklart kommer finansmarknaden att prisa in denna sannolikhet, och då men en ökad riskpremie för den svenska valutan (svagare krona). Vi har redan sett ett rally från 8,20-8,70 kr.

Detta är mycket goda nyheter för börsens exportbolag, som nu får stärkt konkurrenskraft!

USDSEK fortsätter att bjuda på en Dubbel Whopper! och dollarkrona håller just nu på att attackera motståndslinjen kring 8,80 kr, och vår målkurs 8,80-9,20 kr.

För att tidigare publicerad artikel i ämnet: Dollarn bjuder på dubbelwhopper - för Sveriges lånebehov finns ingen stopper! Del 1

Om du vill ha ett mail när nästa finansblogg publiceras, klicka här!


Notera att tasajten är ingen politisk skrift, utan endast en tidsskrift, vars syfte är att försöka bedöma hur finansmarknaderna kommer att utvecklas, beroende på vad som händer ute i världen. 


 

Etiketter: makroekonomi usdsek

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln