4 dec/ Teknisk analys på Fingerprint!

Fingerprint nådde 636 kr, och sedan kom rekylen (diagram källa: Infront) Fingerprint nådde 636 kr, och sedan kom rekylen (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Sist vi tittade till Fingerprint hade aktien precis nått 636 kr-nivån, som var det tekniska målet, som härstammade från tumregeln om +20 % uppgång efter ett nytt karaktäristiskt All-time-high. Aktien rekylerade därefter nedåt snabbt och visade tydliga tecken på utmattning, vilket inte var särskilt konstigt eftersom Fingerprint nu var "overextended" dvs aktien hade stigit kraftigt och fort, och nått sin målkurs! Detta skrev vi om i föregående blogg om Fingerprint, i denna blogg! (öppnas i nytt fönster)!

Likt en beställning från amazon.com fick vi se en pålitlig leverans omedelbart av en fas av "vinsthemtagning", och aktien föll nu fritt ända ned till 556 drygt -12 % rekyl på någon timme.

Aktien är dock i grunden urstark och skall på sikt upp till 1000 kr. Det är lika säkert som amen i kyrkan! Upprekylen uppstod omedelbart.
 

FING på väg upp mot 1000 kr, men det kommer rekyler på vägen (diagram källa: Infront) FING på väg upp mot 1000 kr, men det kommer rekyler på vägen (diagram källa: Infront)

Vad gäller då härifrån?
Låt oss nu strunta i värdelöst snack om vad som har hänt. Vad gäller nu? Härifrån?

Fingerprint stiger med ett högt RSI och detta är alltid positivt. Samtidigt är det inte troligt att aktien kommer nå 1000 kr utan en rekyl, eller vilopaus. Även om det bara är ynka +52 % kvar till den magiska 1000 kr-nivån. Och där kan vi ju vara i eftermiddag med denna volatilitet. Huvudscenariot för Fingerprint är en mindre vilopaus/ konsolidering, varefter priset när vi minst anar det fortsätter att rusa mot 1000 kr. Därför är vi alerta på alla positiv genombrott som innebär ett nytt All-time-high.

Rent konkret
Den positiva analysen kvarstår - Fingerprint kommer nå 1000 kr - lika säkert som amen i kyrkan!


Om du vill ha ett mail, nästa gång en finansblogg publiceras, klicka här!


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln