7 dec/ Oljan nere vid stöd - Köpsignal, så ser en fördelaktig inköpsstrategi ut!

Oljan nere vid stöd - köpsignal (diagram källa: Infront) Oljan nere vid stöd - köpsignal (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Oljan (Brent) har nu fallit ned till den tredje och sista studsen i den kilformation som identifierats.

Det är nu upp till bevis!
Priset skall inom kort börja söka sig högre, men ur det tekniska perspektivet kan priset till och med i vissa fall först gör ett falskt utbrott åt "fel" åt (dvs ned genom golvet), för att röka ut svaga händer, innan den ofta aggressiva uppgångsfasen tar vid.

Detta innebär att vi fick se rökaren ned till $40-42 och vi har härmed en köpsignal i Oljan (se en av föregående bloggarna om oljan) Detta är en av få formationer där man kan spekulera emot trenden. Som vanligt handlar det även om en fördelaktig riskhantering. Vi kan samtidigt konstatera att den som köpte oljan uppe vid $45 blev urstoppad (se föregående blogg).

Vi kan här se vikten av en genomtänkt "riskhantering".

Det vill säga att man inte köper all volym på en gång, och att man använder sig av stop-loss. Rent konkret innebär detta nu, att strategin är att köpa oljan hela vägen upp genom kilen. Första delen köps här (nu). Låt säga $41 för enkelhetens skull. Nästa del om 42 bryts, nästa om 43 bryts, och nästa om 44 bryts, och sista om 45 bryts. Detta ger 5 inköp och snittet kring "drygt $43". Om priset bryter upp över kilens tak finner vi stop-lossen på "inköpssnittet" $43 (det vill säga break-even resultat om priset bryter upp ur kilen, men priset krackelerar). 

Om priset omedelbart faller rakt ned genom golvet måste vi ta en stop-loss, men då har vi endast 1/5 dels position på! (aha!). Och om vi sätter stop-lossen till -5 % (oljan är volatil) så blir förlusten -5 % multiplicerat med en femtedels-position, det vill säga -1 % på en "hel position".  Om priset stiger till $42 blir snittet för inköpsdel 1 och 2 lika med $41,50 (dvs snittet av cirka $41 och $42). Stop-loss då om 41 faller. Vi har då faktiskt "endast" förlorat -$0,50 på 2/5-dels position, vilket skulle innebära en förlust om motsvarande endast -0,5 % på en hel position (dvs -1,2 % multiplicerat med 0,4 = -0,5 %).

Det är relativt sällan en bra idé att köpa all volym samtidigt!

Detta kommer dock inte som någon överraskning för dig som sett tasajtens utbildningsvideos ONLINE som handlar om aktiehandel, trading, teknisk analys och framför allt riskhantering!
Om du missat detta kan du se dessa filmer genom att klicka här!, och du kan därmed börja förbättra ditt tradingresultat redan idag!

Vi sätter målkursen till $50-60 på 3-9 månaders sikt. Om oljan når $55 har vi en vinst om 27,9 %.

Därmed skulle vår win/loss ratio bli:

Möjlig förlust -1,0 %
Möjlig vinst +27,9 %

Detta kallar jag high-probability-trading! Givet då att priset inte gappar, och flyttar sig kraftig utan att vi hinner agera. Om något händer och priset faller 10 % på 1 sekund. Men ibland lyfter sker "rörelsen" även till "vår fördel" och vi "hinner då inte ta hem vinsten", och vi får då i stället ett högre pris än vi tänkt oss.


Om du vill ha ett mail nästa gång en blogg publiceras, klicka här!

 

Etiketter: olja

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln