8 dec/ Fingerprint - tekniska läget inför morgondagens försäljningsprognos kl 13:00!

Fingerprint släpper sin prognos för 2016 i morgon kl 13:00 (diagram källa: infront) Fingerprint släpper sin prognos för 2016 i morgon kl 13:00 (diagram källa: infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

I morgon släpper Fingerprint sin försäljningsprognos inför 2016 klockan 13:00, enligt deras hemsida

Bolaget värderas just nu till larvigt låga 39 miljarder kronor. Om man räknar med att marknaden kanske kommer att bestå av 2-3 stora aktörer, hur stor sannolikhet är det då att FING är en av dem? När man har räknat fram detta sannolikhetsvärde och satt en prislapp på detta inser man ganska snabbt att 39 miljarder, i en marknad som knappast kan anses som mogen, är ett väldigt lågt pris.

Hur som helst, den fundamentala värdering får någon som kan något om saken göra. Låt oss i stället titta på hur den tekniska analysen ser ut.

Den senaste (dagens) candlesticks-figur vi ser är en doji, figuren som ser ut som ett + plustecken. När denna dyker upp, men inte på allra högst/lägsta punkten, betyder detta att marknaden är "in decision", det vill säga köparna och säljarna är lika stark (därför stängde aktien på öppningskursen). Detta är förstås inte alls särskilt konstigt med tanke på vad som komma skall i morgon (kl 13:00).

Vi konstaterade redan i går (om du vill läsa denna blogg, klicka här), att Fingerprint gick in i en vilopaus. Idag testade aktien 627 kr som lägst. Inför morgondagen gäller i vanlig ordning fokus på nivåer (och då efter rapporten har släppts), att hålla position över denna prognos är förstås detta samma som lotto. Om aktien bryter upp över 682 kr utlöser aktien en köpsignal. På sikt vet vi att aktien skall upp till 1000 kr, det är lika säkert som amen i kyrkan. Därmed inte sagt att detta måste sker i år.


Om du vill ha ett mail nästa gång en blogg publiceras, klicka här!
 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln