14 dec/ Fingerprint inne i rekylfas - så ser den tekniska analysen ut!

Fingerprint fortfarande inne i sin rekylfas (diagram källa: Infront) Fingerprint fortfarande inne i sin rekylfas (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint kämpar i en fallande sekundär trend. Att marknaden just nu är negativt inställd till aktien bekräftas av det fallande RSI-värdet. Detta värde visar som bekant hur varmt det blir i genomsnitt en solig dag, i förhållande till hur mycket det regnar när vädret är dåligt. Just nu faller RSI-värdet, och alltså så uppgångsdagarna allt svagare, medan nedgångsdagarna blir allt större. Detta är så klart inte ett positivt tecken.

Men vem bryr sig?

Alla tasajtens läsare har redan klivit ur aktien då de första tecknen på en kommande rekyl visade sig den 7 december (för att läsa denna analys, klicka här!). Vidare kan vi se att RSI-kurvan nu fallit ned under neutrala 50 för första gången på riktigt länge, och detta bekräftar i och för sig endast det vi redan vet. Att aktien befinner sig i en rekylfas.

Vad säger då den tekniska analysen härifrån?

Aktien faller och RSI likaså. Sekundärtrenden är negativ och aktien får faktiskt inte någon köpsignal ens om priset stiger upp över 530 kr. Möjligtvis kan den tekniska analysen då bli "neutral" i ställer för "inne i rekylfas". Vi letar en köpsignal förstås, men så länge vi inte sett någon riktig urblåsning är sannolikheten lägre för att en sådan skall dyka upp. 

Sammanfattningsvis: Aktien fortfarande inne i rekylfas - vi letar köpsignal, kanske kan det bli en sådan efter en rejäl urblåsning.Jag är tacksam om du vill dela denna sida med dina vänner på facebook, LinkedIN och via mail.

Om du vill ha ett mail nästa gång tasajten publicerar en finansblogg, klicka här!


 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln