15 dec/ Dagens börs: Sammanfattning, Riksbanken, H&M, Sandvik och Fingerprint i fokus! OMX +2,68 %

KPI +0,1 % (diagram källa: Svenska Riksbanken) KPI +0,1 % (diagram källa: Svenska Riksbanken)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det blev en dag i haussens tecken. OMX visade redan på förmiddagen tydliga tecken på att köparna hade kommit tillbaka, och nedgången var över för denna gång. Detta informerades tasajtens alla läsare redan igår då analysen slog om till neutral, och idag vid lunch slog den om till "uppgång på väg".

Riksbanken lämnade som väntat räntan oförändrad på ofördelaktiga -0,35 %. Vad en negativ ränta skall vara bra för vet nog inte ens Riksbanken själva. Någon stigande effekt på inflationen har bevisligen inte denna "strategi" haft. Varför skulle svenska folket gå ut och köpa ett kuddfodral bara för att Herr Ingves sänker räntan från 0 % till -0,35 %? Eller resa till Karlstad, som man annars inte hade planerat? Eller:

-Jaaa, vi går ut och äter! Ingves sänkte ju räntan till negativ räntesats idag!

Sällan - Stellan!
Därför stiger inte heller konsumtionen/inflationen.

Banker och media fortsätter att mata oss med information om att migrationen skulle få arbetslösheten att falla. Frågan är förstås varför arbetslösheten skulle falla om 100 arbetslösa migranter skapar 3 nya jobb? Hur man än vänder och vrider på saken så är det netto -97 personer fler i landet som inte har jobb. Eller? Den som kan, vänligen förklara för mig på ett vis så att en
8-åring kan förstå det! Att exkludera migranterna från statistiken är knappast ett ekonomiskt korrekt angreppssätt på att försöka "värdera" den ekonomiska effekten? På sikt är bedömningen att lånebehovet kommer att öka, och det storleken kommer inte vara försumbart ur ett USDSEK perspektiv. Vi letar just nu en köpsignal i USDSEK!

Huruvida migration är bra eller dåligt, och beroende i vilka kvantiteter, får någon annan svara på som kan något om saken, tasajten är en finansblogg, och försöker endast diskutera hur finansmarknaden kan tänkas påverkas av olika händelser runt om i världen. 

 

HM öppnade på 294,10 kr men vände på 292 kr (diagram källa: Infront) HM öppnade på 294,10 kr men vände på 292 kr (diagram källa: Infront)

Vi kan se att H&M gjorde en teknisk klassiker, en så kallad "reversal news"-signal. Där aktien faller men bryter upp över nyhetens startkurs 294,10 kr i detta fall som var dagens första betalkurs.

 

Sandvik föll -1,77 trots att OMX steg +2,68 % (diagram källa: Infront) Sandvik föll -1,77 trots att OMX steg +2,68 % (diagram källa: Infront)

Stackars Sandvik föll -1,77 % efter trots att OMX steg +2,68 %. Detta beroende på att den amerikanska konkurrenten Kennametal vinstvarnade. 

Rent tekniskt finner aktien stöd vid 73 och RSI närmar sig 30. Vi letar en köpsignal!

Fingerprint nu neutral (diagram källa: Infront) Fingerprint nu neutral (diagram källa: Infront)

Innan lunch skrev vi om Fingerprint och om att den tekniska analysen inte längre var negativ utan neutral.

Aktien föll ned mot trippelstödet (starkt) och vände vid 420 kr.

Det finns köpare här nere (400-450 kr), men någon tydlig köpsignal finns faktiskt fortfarande inte på plats, även om sannolikheten är något högre för uppgång än nedgång.


Dela gärna denna blogg med dina vänner, vilket enklast görs genom att klicka på de små ikonerna högst upp.

Om du vill ha ett mail nästa gång en ny blogg publiceras, klicka här!
 

Etiketter: hm

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln