15 dec/ Förändrat läge i Fingerprint! Ny teknisk analys!

Rekylfasen in Fingerprint har tagit aktien ned till 480 kr-nivån (diagram källa: Infront) Rekylfasen in Fingerprint har tagit aktien ned till 480 kr-nivån (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint befinner sig i en rekylfas sedan den 7 dec (för att läsa vår varning, klicka här!). 

Aktien skall på sikt upp till 1000 kr, det är lika säkert som amen i kyrkan. Men detta betyder förstås inte att vi skall vara lång Fingerprint i en rekyl. Målkursen på 1000 kr på mycket längre sikt, och vi tradar faktiskt i nutid.

Strunt samma vad som har hänt - vad gäller nu? Hur ser den tekniska analysen ut?

Det finns just nu säljare i aktien och det är därför som priset faller. Att vår granne Lennart har en egen uppfattning om varför aktien faller det är inget vi skall ta in i vår bedömning. Eller? Om ja, ring då Lennart omedelbart! (hör av dig om du vill ha hans telefon nummer, Lennart hälsar att han gärna ställer upp och kommenderar denna sk%t-aktie).

I diagrammet ovan kan vi se att aktien faktiskt formerade en candlesticks doji igår. Detta är figuren i diagrammet som ser ut som ett + plustecken (tips: klicka på diagrammet för att förstora). Denna figur föregår ofta slutet på en rådande trenden då den dyker upp i en "extrempunkt" (absolut högsta eller lägsta punkten för en rörelse). Detta indikerar alltså en möjligt slut på den negativa trend som startade kring den 7 dec. Men, samtidigt kan vi se att RSI-kurvan befinner sig under såväl 50 som under sitt stöd kring 45, och detta är fortfarande ett negativt tecken. 

Detta innebär sålunda att de tekniska indikatorerna nu är "balanserade" (snodde detta näst intill värdelösa uttryck från Super-Mario Draghi) och den tekniska analysen går nu från "inne i rekylfas" till "tekniskt neutral". Dessutom har aktien nått 80 kr-nivån. Det vill säga 480 kr-nivån. Som tidigare nämnt är alla nivåer som slutar på 8, 80 och 800 (ex 280, 380, 480, 580 osv) lika psykologiskt viktiga som de som slutar på 0, 00, och 000 (ex 300, 400, 500 osv). Kolla i vilket diagram/aktie som helst så får du se. Var toppade exempelvis Fingerprint? Det enda vi behöver nu är en tydlig köpsignal. 

Sammanfattningsvis: Fingerprint går från "inne i en rekylfas" till "tekniskt neutral", vi letar nu en köpsignal!

 

Dela gärna denna blogg med dina vänner, vilket enklast görs genom att klicka på de små ikonerna högst upp.

Om du vill ha ett mail nästa gång en ny blogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln