17 dec/ Farlig? konkurrent till Fingerprint gjorde entré sent igår - idag röstar marknaden!

Fingerprint är tekniskt neutral sedan i förrgår (diagram källa: Infront) Fingerprint är tekniskt neutral sedan i förrgår (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint formerade precis en candlesticks "dubbel-doji" ++ två figurer i rad som ser ut som ett + plustecken. Detta är normalt sett ett tydlig tecken på att den rådande trenden håller på att ta slut.


 

Hur farlig konkurrent är egentligen Tobii? (diagram källa: Infront) Hur farlig konkurrent är egentligen Tobii? (diagram källa: Infront)

Samtidigt fick vi se ett annat biometribolag kliva fram på arena igår. Helt oväntat presenterar svenska Tobii en ansiktsidentifikations- modul i Windows Hello vid inloggning. När man är framför datorn är det tänkt att surfplattan/skärmen/
smartphone "känner igen" ansiktet och att man man då är "inloggad". Tobiis nyhet släpptes mycket sent igår 17:00 och aktien rusade nästan +15 %.Vilken betydelse får detta för Fingerprint?

Det är helt uppenbart att detta är en potentiellt stor konkurrent till Fingerprint. Hur kommer vi att "logga in" i framtiden? Några enheter sker med fingret, och några via ögonen? Tobii har en utvecklad eyetracking i sin produkt, som innebär att skärmen förstår "var" du tittar. En prestanda som inte Fingerprint har. Idag kommer vi få se hur marknaden ser på saken! Marknaden går idag till val. Fingerprint eller Tobii? Eller kanske båda?

Ur det tekniska perspektivet för Fingerprint så står senaste bedömningen. Aktien har gått från "inne i rekylfas" till "neutral". Någon köpsignal finns dock inte på plats nu heller. Framför allt inte så länge RSI-kurvan befinner sig under sitt stöd/motstånd och så även under 50.

Sammanfattningsvis: Fingerprint är tekniskt neutral - idag röstar marknaden, Fingerprint eller Tobii.Jag är tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, linkedIn och via mail!

Om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!


 

Etiketter: fing tobii

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln