17 dec/ Oljan brakade ned genom stödet och analysen slog fel! - Finns det en ny köpsignal i sikte?

Oljan föll rakt ned genom stödet och vi fick se en stop-loss denna gång! (diagran källa: infront) Oljan föll rakt ned genom stödet och vi fick se en stop-loss denna gång! (diagran källa: infront)
Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det fanns positiva utsikter för oljan som handlades i en fallande kil, när vi tittade till oljan (brent) den 21 november. En möjlig nedgång mot $40-42 skulle ge ett köpläge på stödet. Med facit i hand kan vi tydligt se att så inte blev fallet. Oljan droppade ned rakt ned genom stödet och detta innebär att min analys slog fel denna gång. Här ser vi vikten av att använda oss av "stop-loss". Det vill säga, bestämma ett i förväg bestämt pris, där vi stänger vår position och medger att vi hade fel. 

Hur ser då den tekniska analysen ut härifrån?

RSI har fallit ned under 30-gränsen, och detta utan att trigga några större köpare. Detta är i vanlig ordning ett negativt tecken. Dessutom har priset nu fallit ned genom triangelns botten och så även ned under $40-nivån. Oljan får en ny köpsignal om $40-nivån bryts (underifrån). Då blir målkursen $48-58. Om oljan bryter upp över $40-nivån köper vi in oss i fyra steg då/om följande nivåer bryts: 40/41/42/43. En fjärde-dels position då varje nivå bryts. Initial stop-loss -5 %


Om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

 
Etiketter: olja

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln