18 dec/ Dessa aktier befinner sig i "matematiskt" negativ trend!

Undvik att köpa aktier i negativ trend - teckna abonnemang hos tasajten och se varje dag vilka aktier som befinner sig i "matematiskt" negativ trend! Har du råd att avstå? (diagram källa: Infront) Undvik att köpa aktier i negativ trend - teckna abonnemang hos tasajten och se varje dag vilka aktier som befinner sig i "matematiskt" negativ trend! Har du råd att avstå? (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Hur vet man om en aktie befinner sig i en negativ trend?
Vi vill väl inte köpa en aktie när trenden är negativ?

Inga problem! Vi använder bara tasajtens matematiska trendtabell där Excel räknar ut svaret åt oss. I tabellen nedan kan vi se att följande aktier befinner sig i en negativ trend: SANDVIK/ VOLVO/ BOL/ SSAB/ LUPE! Längst ned kan du läsa om hur vi skall tolka tabellen (inget komplicerat, man behöver bara ha tillräckligt starka glasögon).

I tabell 1 kan vi se att trenden varit negativ för SSAB sedan urminnes tider, och så långt tillbaka tabellen sträcker sig. För Boliden slog trenden om till negativ den 10 november, då aktien betalades till 160 kr. För Volvo slog den om till negativ den 19 november på 88,30 kr.

Om du vill få denna matematiska tabell till din mailbox varje dag
-Teckna TRADING-paketet, och köp aldrig mer aktier i fallande trend! om du vill köpa/ läsa mer om tasajtens abonnemang, klicka här!
Självklart får du också OMX-KRÖNIKAN och TVÅ DAYTRADING RAPPORTER varje dag! och även mängder med aktieanalyser med saftiga köpsignaler!

***Det brukar oftast blir dyrt att inte ha tillgång till tasajtens träffsäkra och tydliga analyser!

MATEMATISKA TRENDER - SÅ KAN DU TOLKA DU TABELLEN!
Detta är en matematisk modell som mäter den relativa styrkan i 10 olika aktier. Dessa aktier är medvetet valda så att de representerar de största branscherna på börsen. Modellen genererar ett trendvärde mellan -9 och +9 för varje aktie, där -9 innebär ett negativt trendvärde och +9 ett positivt.

Utgångspunkten för denna modell är att man "köper" alla aktier med ett positivt och "blankar" de med negativt värde. Detta ger då en marknadsneutral portfölj där man teoretiskt blir lång i fem aktier och kort i de andra fem. 

I tabell 1 åskådliggörs modellens "trendvärden" de senaste veckorna.

I tabell 2 åskådliggörs aktiernas senaste "betalkurser". Man kan härigenom följa hur en aktiekurs förändrats tillsammans med "trendvärdet" från tabell 1.

I tabell 3 har kan man se hur varje enskild aktie utvecklat sig samt vad snittkursen för hela gruppen blev.

Etiketter: matematiskatrender

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln