18 dec/ Så reagerade Fingerprint på Tobiis besked - teknisk analys på Fingerprint!

TOBii: Att sätta in en kamera för ansiktsidentifiering kan bli dyrt antydde VDn, dessutom inte något vi primärt satsar på, tillades också (diagram källa: Infront) TOBii: Att sätta in en kamera för ansiktsidentifiering kan bli dyrt antydde VDn, dessutom inte något vi primärt satsar på, tillades också (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Slaget mellan David och Goliat, som kom av sig.

David (Tobii) meddelade sitt genombrott med Microsoft om en ansiktsinloggning, och marknaden håll andan. Tobiis VD Henrik Eskilsson sade dock senare under dagen att identifieringssegmentet inte var något som bolaget "isolerat" riktade sig emot. Dessutom antydde Eskilsson att det skulle medför en ganska stor kostnad att integrera den "kamera" som krävs för detta i en dator (läs pressreleasen).

Detta föll så klart marknaden inte i smaken och Tobiis aktie föll tillbaka för en negativ stängning igår, och fortsatt fall idag. Aktien handlas nu "endast" +5 % högre än då nyheten kom i förrgår (se diagrammet till höger).

Fingerprint är tekniskt neutral för tillfället (diagram källa: Infront) Fingerprint är tekniskt neutral för tillfället (diagram källa: Infront)

Goliat (Fingerprint) svarade med en gäspning.

Aktien handlades neutralt kring 500-strecket under hela gårdagen. Detta sammanfaller faktiskt ganska väl med den tekniska analysen som slog om till neutral i början av veckan.

RSI-kurvan fortsätter att samla kraft för en större rörelse, men befinner sig dock allt jämt fortfarande under stöd/motståndet kring 47, och så även under 50-nivån. 
Därmed så är den tekniska analysen fortsatt "neutral".

Var finns då köpsignalen?

Fingerprint har fallit ned till 420 kr som lägst under den senaste baissen och tagit sig tillbaka till 500 kr-nivån. Men härifrån ser vi inget tecken på styrka, och någon typ av svaghetstecken trots allt. Aktien måste nu bygga upp en ny bas och/eller formation innan någon ny tydlig köpsignal kan bli aktuell. Därmed inte sagt att aktien inte kan stiga, utan att  sannolikheten för det är nära 50 %. Just nu finns varken någon köpsignal eller säljsignal på plats. Vi inväntar en ny tydlig saftig köpsignal! På sikt skall aktien upp till 1000 kr (inte i morgon förstås) - lika säkert som amen i kyrkan!

Daytrading utbildning i Fingerprint! video ONLINE!
Tills vi får denna köpsignal, passa på att se hur framgångsrik day-trading kan se ut i Fingerprint!
Se kurs och trading-video 3E: Explosive Momentum-trading! (endast 12 min varav 5 min live-trading)
För att se denna utbildningsvideo ONLINE, klicka här! 


Om du vill ha ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras klicka här!

Jag är tacksam om du delar denna sida med dina vänner på facebook, linkedIn och via mail!

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln