21 dec/ Apple går med på att betala licensavgift till Ericsson - Köpsignal i Ericsson!

Uppstället i Ericsson utlöser en köpsignal i RSI (diagram källa: Infront) Uppstället i Ericsson utlöser en köpsignal i RSI (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Ericsson meddelade precis innan öppningen idag att Apple har gått med på att betala en licensavgift för ett av Ericssons patent. I vanlig ordning är det inte helt enkelt för gemene man att räkna ut hur mycket detta är värt, eller vad intäkten blir per år.

Låt oss i stället se hur marknaden tolkar nyheten, och hur den tekniska analysen ser ut!

Ericsson steg omedelbart upp till det fallande kanaltaket (kring 85 kr) och här fanns väntade säljarna med en liten julklapp. Aktien har nu rekylerat tillbaka till 83,15 kr +5,72 % upp, samtidigt ser v att RSI-kurvan exploderar rakt upp genom kanaltaket och därmed har aktien signalerat för fortsatt uppgång. Huvudscenariot härifrån är att Ericsson bryter upp genom motståndsnivån 85 kr inom kort, och detta för en test av 88,40 kr på sikt. Vi sätter målområdet till 86-98 kr. Det positiv scenario gäller så länge 80 kr-nivån är intakt och RSI-kurvan håller sig ovanför kanaltaket. I och med att en större rörelse förväntas på uppsidan är det fördelaktigt att köpa aktien i flera omgångar till allt högre pris.


Om du vill få ett mail nästa gång en finansblogg publicerat, klicka här!

 
 

Etiketter: eric

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln