23 dec/ Köpsignal nära i oljan!

Oljan får en spekulativ köpsignal om 36,70 bryts (diagram källa: Infront) Oljan får en spekulativ köpsignal om 36,70 bryts (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Oljan (brent) formerade en botten på 36,32 den 14 december, och härifrån studsade Brent nästan ända upp till 40-nivån innan en ny sell-off tog priset tillbaka ned till 36,32. De senaste dagarna har priset varit nere under denna nivå, men inte velat fortsätta ned. Detta tyder på att köparna finns där samtidigt som säljarna börjar bli allt mer tveksam till att sälja mer på denna nivå. Igår formerade oljan en candlesticks doji (figuren som ser ut som ett + plustecken, och denna figur föregår inte alltför sällan slutet på den rådande trenden, kan alltså vara slutet på den negativa trenden), se diagrammet allra längst ned. Detta är ett av få undantag då det är lämpligt att spekulera emot trenden.

Vi har nu en set-up och en möjlig köpsignal!

Om priset nu bryter upp över dojins "tak" som är 36,70 utlöser oljan en köpsignal (se diagrammet ovan). Eftersom trenden fortfarande är ned, men en större upprekyl är att vänta så kan man med fördel bygga positionen till stigande pris. Om priset bryter 36,70/37,10/37,50/37,90, köper vi en fjärde-del då varje nivå bryts. Initial stop-loss om "dojins golv" faller (35,96), om oljan säckar ihop omedelbart har vi 1/4-dels position på, som då ger en förlust om -2,0 %, dvs total förlust -0,5 %.
Målområde: 38-42

Del gärna denna blogg med dina vänner på facebook, linkedIn och via mail!

Om du vill ha ett mail nästa gång ett nytt blogginlägg publiceras, klicka här!
 

Oljan har formerat en doji + och signalerar för en möjlig vändning (diagram källa: Infront)
Oljan har formerat en doji + och signalerar för en möjlig vändning (diagram källa: Infront)
Etiketter: olja

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln