27 dec/ Detta blir årets aktie 2016!

Arcam stiger upp till All-time-high under 2016 och blir årets aktie! Arcam stiger upp till All-time-high under 2016 och blir årets aktie!

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Arcam fick sin julklapp några dagar innan jul, men vem bryr sig. Avio Aero i Italien beställde 10 st EBM-system och detta är den enskilt största ordern i Arcams historia hittills.

Arcam är precis som Fingerprint en av pionjärerna inom ett helt nytt område,
och därför är tillväxten svårare än vanligt att beräkna, och utfallet kan därför också skilja sig mer än vanligt från de "förväntningar" marknaden har på bolagets försäljning.

Följaktligen är det också svårare för marknaden att bedöma vad denna typ av bolag är värt.
Något som också beror på att det finns "få" konkurrenter att jämföra med, och begränsad "historisk statistik" som visar hur man värderat "liknande bolag" bakåt i tiden.

Detta innebär i sin tur - högre volatilitet!

Och en "högre" volatilitet innebär som bekant rörelser som är mer "flödesstyrda och psykologiskt drivna än de för "traditionella" bolag (som exempelvis "verkstadsbolag" och ja, Arcam kommer också på sikt att "bli" ett verkstadsbolag, men där befinner sig bolaget inte nu/ännu).

Och om aktiens rörelser är mer flödes- och psykologiskt drivna, då borde den tekniska analysen vara den optimala analysmetoden för dessa aktier, då  den tekniska analysen försöker fånga upp just flöden och psykologiska aspekter.

Låt oss då titta på hur den tekniska analysen ser ut för Arcam!

År 2016 kan mycket väl visa sig bli Arcams år. Aktien har konsoliderat sidlänges kring 180 kr i nästan över två år, och en större rörelse är på väg! och  tekniska analysen säger "på uppsidan!". RSI-kurvan stiger mycket aggressivt och befinner sig dessutom över neutrala 50. Detta är ett tydligt styrketecken. Hemligheten med framgångsrik aktiehandel är som bekant att endast köpa aktier som stiger (med få undantag), eftersom då aktier stiger så finns ju bevisligen köparna på plats (och det är ju exakt då vi också vill vara på plats, eller?).

Huvudscenariot är att Arcam testar All-time-high (311,50 kr) under år 2016 och vi börjar köpa aktien redan nu. Om aktien därefter fortsätter vidare uppåt bygger vi på positionen. Rent konkret köper vi en fjärde-dels position nu, och om aktien bryter 180/190/197 adderar vi en fjärde-dels position vid varje brott. Den långsiktiga målkursen är 240-340 kr. Stop-loss enligt egen riskprofil.

Sammanfattningsvis: Arcam blir årets aktie 2016 och testar all-time-high under året, och vi börjar bygga upp en lång position redan nu!Jag är mycket tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook eller linkedIn eller via mail.

Dela gärna denna blogg med dina vänner, med ett enda knapptryck! Dela gärna denna blogg med dina vänner, med ett enda knapptryck!

Detta görs enkelt med ett enda knapptryck. För att dela, klicka på någon av ikonerna längst upp på sidan (se bild till höger).


Om du vill få ett mail nästa gång ett nytt blogginlägg publiceras, klicka här!

 

Etiketter: arcam årets aktie

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln