29 dec/ Fingerprint nära köpsignal!

dotcom-kraschen - Fingerprint 1999-2006 (diagram källa: Infront) dotcom-kraschen - Fingerprint 1999-2006 (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint går mot ett rekordår. Beställningarna strömmar in. Självklart har man förtjänat detta! Vem kommer inte ihåg Fingerprints fadäs efter dotcom kraschen år 2000.

Då var det ingen som hade klagat om aktien hade återhämtat sig några kronor.

Köpsignal om 530 kr bryts (diagram källa: Infront) Köpsignal om 530 kr bryts (diagram källa: Infront)

Men nu då aktien rusar och uppvisar en uppgång med 1.382 %, då ropar var och varannan marknadsaktör "...ski#t-bolag" och "...oseriöst", eller "...aktien kommer krascha!".

Att bolaget har tagit ett litet land som Sverige till ett världsledande land inom ett av de hetaste områdena, verkar tydligen mindre intressant.

Marknaden har alltid rätt. 

Bolagets aktie är exakt värd 513 kr just nu. Den som tycker detta är för högt ringer omedelbart sin mäklare och "blankar"/säljer -3000 st aktier, och håller tummarna för att det inte blir uppköp! 

Som tur är finns den tekniska analysen eller den kvantitativa analysen, som den också så fint heter. Låt oss då se vad denna försöker säga till oss!

Priset (som alltid är den enskilt bästa och viktigaste "indikatorn") föll ned till 420 kr i mitten av december och studsade därefter tillbaka upp till den tidigare all-time-high nivån 530 kr. Härifrån fick vi se en mindre rekyl som endast nådde ned till 476 kr, och därmed har aktien gjort en "högre botten". Detta är ett positivt tecken. RSI-kurvan kämpar kring neutrala 50-gränsen och detta säger egentligen bara att köparna och säljarna är i jämvikt "just nu". Om aktien bryter upp över 530 kr-nivån utlöses en köpsignal av okänd dignitet. En av fördelarna med dessa "volatila tech-aktier" är förstås att då de bryter viktiga nivåer skall uppgången ta vid omedelbart, och någon rekyl skall inte existera om styrkan är genuin. Därmed tajt stop-loss! Om genombrottet av 530 kr-nivån kommer utlöser aktien en köpsignal med målområdet 580-780 kr.

Sammanfattningsvis: köpsignal om 530 kr-nivån bryts - om så sker målområde 580-780 kr! Använd tajt stop-loss!


Om du vill ha ett mail då en ny blogg publicerad, klicka här!

 

Etiketter: fing

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln