8 jan/ Nära skjuter ingen hare - Oljan missade målkursen med 5 cent! Nu nytt läge!

Oljan missade målkursen med ynka $0,05 (diagram källs: Infront) Oljan missade målkursen med ynka $0,05 (diagram källs: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det fanns potential för ett uppställ i oljan (Brent). Sist vi tittade till oljan på nyårsdagen satte vi målkursen på $39, med potential till mer. För att läsa denna blogg, klicka här!

Verkligheten blev ett uppställ på +3,6 % och oljan toppade på $38,95, endast fjuttiga 5 cent från målkursen på $39. Därmed slog min positiva analys för oljan fel denna gång, då priset inte nådde $39.

Köparna säckade bokstavligen och bildligt och metaforiskt ihop. Priset föll tillbaka ned genom såväl 38 som 37. Nedgången tog fart och priset befinner sig just nu på $33.63.

 

Positiv RSI-divergens i oljan kan ge köpsignal (diagram källa: Infront) Positiv RSI-divergens i oljan kan ge köpsignal (diagram källa: Infront)

Hur ser då den tekniska bilden ut nu?

I diagrammet till höger kan vi se att priset på olja faller, och att lägre och lägre bottnar  skapas.

Samtidigt kan vi också se att RSI-kurvan i stället noterar högre och högre toppar. Därmed har en klassisk teknisk "RSI-divergens" skapats. Denna formation har en positiv tolkning och sannolikheten har nu ökat för en vändning upp.

Problemet med denna typ av formation är att den kan "utvecklas" under lång tid, och ingen vet exakt när denna "kraftansamling" är över, ja förutom då Göran Persson, och så möjligtvis Carl Bildt. Alla vi andra dödliga får hålla oss till teknisk analys och diagramhanteringsprogram.
Vi behöver sålunda en bekräftelse på styrkan, och detta genom att säljarna forceras bakåt (uppåt). Oljan får denna bekräftelse om priset stiger tillbaka upp över $36-nivån, och Brent utlöser då en köpsignal med målkursen $38-44.

Sammanfattningsvis: Om oljan bryter upp över $36 utlöses en köpsignal med målkursen $38-44

 

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför det översta kursdiagrammet på oljan) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: olja

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln