8 jan/ Ny nedgång i Fingerprint - Så långt kan aktien falla!

Fingerprint har ingen köpsignal på plats - stöd först nere vid 450 kr-nivån (diagram källa: Infront) Fingerprint har ingen köpsignal på plats - stöd först nere vid 450 kr-nivån (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint fortsätter att falla ytterligare -5 %. Men vem bryr sig. Vi har redan sålt alla våra aktier den 30 december. För att läsa denna blogg, klicka här!

Aktien föll sedan tillbaka och RSI-kurvan vände nedåt i början av denna vecka. En fallande RSI-kurva är som bekant aldrig ett bra tecken. Detta innebär som bekant att den genomsnittliga "nedgångsdagen" blir större i förhållande till den genomsnittliga "uppgångsdagen". Det är självklart dåligt att det blir allt mindre sol de dagar det väl är fint väder.

Nåväl, aktien föll kraftigt igår, men något köpläge fick vi inte, och den tekniska analysen var "neutral" igår. För att läsa gårdagens blogg, klicka här! Idag faller aktien ytterligare -5,23 %.
Kan då detta vara ett köpläge?

Låt oss först titta på den tekniska analysen!
RSI-kurvan fortsätter arr falla och detta är inte något positivt tecken nu heller. Själva värdet befinner sig på 42 och detta innebär att det fortfarande finns utrymme för mer nedgång till låga 30-nivån. Fingerprint finner stöd på 450 kr-nivån, och sannolikheten att aktien klarar vända upp innan denna nivå är låg.

Sammanfattningsvis: Ingen köpsignal på plats nu heller - risk för att aktien testar stödet på 450 kr-nivån


 

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammet på Fingerprint) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!


Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

 • Mikkel • 8 januari 2016 17:16:24
  Tak for svar Per. Det giver jeg dig helt ret i. Jeg har desværre allerede købt aktierne under købssignalet og fik ikke solgt i tide - GA 560. Så det var mere om jeg evt skulle sælge eller "lægge dem i fryseren" :)
 • Det var en gång en aktie som hette Ericsson. En gång handlades denna aktie på ...sisådär 900 kr-nivån, men en dag...
  lycka till! (Per)

  8 januari 2016 17:18:33

 • Mikkel • 8 januari 2016 15:20:31
  Tak for en fin blog! Er udsigterne for resten af året stadig positive? Har læst at du mener at den skal op og prøve 1000 på et tidspunkt?
 • Tack Mikkel, på sikt skall Fingerprint upp till 1000 kr. Detta innebär dock inte att man skall köpa aktier när den är neutral/negativ, utan en bra orsak. På samma sätt som man inte tar fram skidorna på sommaren, bara för att man tror att det skall bli vinter längre fram! :) Trading är ett spel med timing! Lycka till! (Per)

  8 januari 2016 15:25:34

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln