10 jan/ Därför faller börsen - negativa målkursen för DAX uppnådd - kan DAX vända upp? 

DAX-index faller aggressivt efter säljsignalen den 3 dec (se bloggen), diagram källa: Infront DAX-index faller aggressivt efter säljsignalen den 3 dec (se bloggen), diagram källa: Infront

Skrivet av: Per Stolt, daytrader, tasajten.se

Börserna i Europa avancerar aggressivt på nedsidan. Fattas bara annat då ECB ändrade sin expansiva hållning den 3 december 2015, då man meddelade att sedelpressens hastighet inte kommer att öka i framtiden. 
 

Aviserar först sannolik ökning av stödköpen och högre fart på sedelpressen, för att sedan göra marknaden besviken, tur att tasajten fick en säljsignal den 3 dec... Aviserar först sannolik ökning av stödköpen och högre fart på sedelpressen, för att sedan göra marknaden besviken, tur att tasajten fick en säljsignal den 3 dec...

Detta beslut gjort förstås marknaden besviken då ECB och Super-Mario tidigare varit ute tidigare och babblat, och faktiskt verbalt antytt att ökade stimulanser var att vänta (se uppgången veckan innan beskedet!). Reaktionen på Europas största och mest omsatta börs blev fritt fall tillbaka ned under den redan fallande trendlinjen. DAX utlöste en tydlig och farlig säljsignal. 

För att läsa om denna säljsignal i DAX i vår blogg den 3 december 2015, klicka här!
3 dec/ ECB kapitulerar - säljsignal i DAX

DAX har nu fallit ned till 9849 och tasajtens negativa målkurs uppnåddes därmed denna gång. Den tyska börsen faller allt djupare, och det blir nu om möjligt ännu tydligare att börsen inte klarar av att stiga på "egna meriter" (det vill säga som ett resultat av att aktiebolagen som ingår i indexet tjänar "mer" pengar och utsikterna för framtiden ser "ljusare" ut).  Tvärtom  den senaste utvecklingen understryker centralbankens roll för börsutvecklingen.

Det gamla talesättet "Don´t fight the Fed" (när den amerikanska centralbanken stimulerar marknaden med att låta sedelpressen rulla,  med stödköp av exempelvis obligationer, stiger börsen, och man skall då inte spekulera emot denna uppgångsfas), fungerar utmärkt att applicera på den tyska börsen lika väl. 

Dessvärre blir förstås börsutvecklingen den motsatta då centralbanken "inte" lever upp till marknadens förväntning om fortsatt/ökad "stimulans/stödköp". Som i detta fall, då DAX föll ned under trendlinjen och utlöste en otäck säljsignal.

DAX finner stöd nere vid 9325 och när indexet når hit får vi se hur marknaden reagerar. Först då vet vi om en köpsignal kan vara aktuell.


 

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammet på DAX) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: dax

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln