11 jan/ Fingerprint testade 450 kr och rökte ut svaga händer - hur ser den tekniska analysen ut nu?

I dagens analysbrev för våra abonnenter fanns en utsaga om en negativ test av 450 kr, och en aggressiv vändning upp! (diagram källa: Infront) I dagens analysbrev för våra abonnenter fanns en utsaga om en negativ test av 450 kr, och en aggressiv vändning upp! (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Sist vi tittade till Fingerprint i tasajtens finansblogg i fredags klargjorde vi att aktien var tekniskt neutral, men att en vändning uppåt inte var aktuell förrän aktien testat stödet vid 450 kr-nivån. För att läsa denna finansblogg från den 8 jan 2015, klicka här!

 

Fingerprint föll mycket riktigt ned under 450 kr och alla svaga händer blev utrökta, detta följdes av att köparna tog aktien med upp och gjorde likadant (diagram källa: Infront) Fingerprint föll mycket riktigt ned under 450 kr och alla svaga händer blev utrökta, detta följdes av att köparna tog aktien med upp och gjorde likadant (diagram källa: Infront)

I morse, i tasajtens analysbrev (för abonnenter) 
förutspåddes en nedgång ned genom 450 kr-nivån, för att en "utrökning av svaga händer" följt, av att köparna skulle ta över kontrollen, och i sin tur röka ut de som sålt "för mycket" aktier.

Verkligheten blev en öppning ovanför stödet till 461,80 kr, och direkt från start tog säljarna kommandot och pressade ned Fingerprint under 450 kr-stödet, med en lägsta betalkurs till 446,10 kr. Härefter startade en mycket aggressiv uppgångsfas, och aktien tog sig tillbaka upp över 450 kr-nivån, och uppgång tog Fingerprint hela vägen upp till 531 kr. En nätt uppgång om hela +19 % (+85 kr).

Hur ser då den tekniska analysen ut nu? 

Förra gången Fingerprint bröt upp genom 530 kr den 30 december utlöste aktien en köpsignal. Denna gång finner dock aktien en fallande motstånd redan vid 550 kr-nivån. RSI-kurvan har vänt upp och detta är ett positivt tecken. Samtidigt har aktien gjort två toppar efter varandra med lägre notering, och detta är per definition ett traditionellt tekniskt varningstecken. Vi kan dock emellertid även se att aktien även formerat successivt stigande toppar, och detta i sin tur är ett positivt tecken. Detta ger aktien sammantaget en fortsatt tekniskt "neutral" bild för swingtradern (den som försöker köpa och sälja aktier på 0-5 dagars sikt). För "daytradern" finns dock alltid spännande lägen i Fingerprint. Som i morse, samt om aktien bryter upp genom 531 kr, med en hastig test av 545-555 i sikte. 

Sammanfattningsvis: Liten osäker köpsignal om 531 kr bryts med liten potential - ur det något större perspektivet är den tekniska analysen dock fortfarande "neutral" 

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammet på Fingerprint) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln