13 jan/ OIL WARS - The force awakens, spekulativ köpsignal i oljan!

Köparna håller på att vakna Köparna håller på att vakna

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Oljan (Brent) fortsatte nedåt. Sist vi tittade till oljan fanns en köpsignal lång borta vid horisonten, och då endast om aktien klarade av att avancera uppåt. 

Nu vet vi att olja inte klarade detta och därmed fick vi inte heller se någon köpsignal i oljan. Priset har nu fortsatt ned till nästa jämna "10:a" nämligen $30-nivån. Efter en tids "sidlänges" handel börjar nu plötsligt något att hända. Priset vill inte fortsätta längre ned. Köparna är på väg att vakna!
 

Tekniska indikationer om styrka radar upp sig (diagram källa: Infront) Tekniska indikationer om styrka radar upp sig (diagram källa: Infront)

Hur ser då denna tekniska styrka ut?

I diagrammet till höger kan vi se hur oljan (Brent) först steg upp över $31,33-nivån. Detta var styrketecken (1). Kort därpå fortsatte priset upp genom den fallande trendlinjen. Detta var styrketecken (2). 

I RSI-diagrammet kan vi se, markerat med grönt, att RSI nu befunnit sig ovanför neutrala 50 en längre tid, och detta indikerar också på att köparna växer sig starkare.

SPEKULATIVT KÖP I OLJAN
Den aggressive tradern börjar köpa olja redan här för att bygga på positionen då/om platå-taket bryts, då vi får ytterligare ett tredje styrketecken (3). Stop-loss om $31,30 faller. Målområde $32,60-34,60.
 

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför OIL WARS bilden) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: olja

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln