16 jan/ SP500 handlades under domedagsstupet igår - står marknaden inför en ny minikrasch?

SP500 var under 1867 i går (fredags), diagram källa: Infront SP500 var under 1867 i går (fredags), diagram källa: Infront

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

I den senaste bloggen om SP500:
 "SP500 nära att utlösa mycket aggressiv och farlig säljsignal! - SE UPP!"
kunde vi läsa om att SP500 finner ett viktigt och farligt stöd på 1867. I går fick vi se hur marknaden handlade ned SP500 temporärt under detta stöd med exakt en 10-punktares genombrott, och en lägsta notering till 1857. Detta utlöste inget omedelbart säljtryck och SP500 studsade upp till 1880 för en stängning under kontrollerade former.

Ur det tekniska perspektivet gäller följande:
SP500 befinner sig i en marknad kontrollerad av säljarna. Köparna har gjort ett initialt försök att vända krigets vindar med ett lågt RSI som huvudargument. Tiden är nu på säljarnas sida. Om inte de initiala köparna kan övertyga fler att komma in i marknaden med nya pengar (så de själva kan sälja till högre pris) inom kort, så kommer SP500 att börja glida allt närmare stupet igen och då är det dem som skall stoppa ur sina "långa nyinköpta" positioner.

Rent konkret så är den tekniska analysen negativ tills motsatsen har bevisats. SP500 stängde visserligen ovanför 1867, men på resultat-tavlan står det -2,16 % och detta är knappast någon seger för hemmalaget (köparna).

 

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför det övre diagrammet på SP500) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: sp500

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln