18 jan/ Teknisk analys på banksektorn - är det köpläge i bankaktier?

Dessa kast bekräftar det vi redan visste - att Swedbank är den mest volatila av de tre och att SHB står stadigast när det stormar! (diagram källa: Infront) Dessa kast bekräftar det vi redan visste - att Swedbank är den mest volatila av de tre och att SHB står stadigast när det stormar! (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Stockholmsbörsen faller vidare sedan All-Time-High på 1720 den 28 april 2015. OMX har nu fallit ned -24 % till 1305.

I månadsdiagrammen till höger kan vi se att bankerna faller i linje med index, möjligtvis några procent mer. Swedbank har fallit -24 %, SEB med -30 % och SHB med -30 %.

Vi kan även se vad bolånejippot i USA gjorde med de svenska aktierna under finanskraschen 2008, samt hur upprekylen såg ut därefter. Dessa kast bekräftar det vi redan visste - att Swedbank är den mest volatila av de tre och att SHB står stadigast när det stormar!

Samtliga prisdiagram faller och RSI likaså. Detta är som vi alla vet inte ett positivt tecken, och bankaktierna lär fortsätta vidare ned mot sina stöd på sikt. Den tekniska analysen är därmed negativ för banksektorn. Du som vill veta när det blir en köpsignal tecknar ett abonnemang på tasajtens tydliga och träffsäkra tekniska aktieanalyser!

Det här mailet fick jag från en nu mera aktiv abonnent:
"...Hej Per, Martin här.
En ekonom som dock är ganska ny inom trading, kört i snart 6 månader. Under denna tid har jag studerat och följt allt från bloggar, podcast till YouTube kanaler. Det jag kommit fram till är att din blogg är i särklass den bästa! Älskar din stil att skriva och förmedla! Rakt på sak, ingen BS, nuff said liksom! Istället för att skriva massa trams som alla tråkiga journalister och mainstream bloggare gör som vill fylla sidan med material, skriver du på ett sätt där man helt enkelt inte tröttnar och samtidigt blir pumpad med kvalitets information. Så återigen, tack, tack och tack! Keep up the good work!"

Martin 


För att teckna ett abonnemang, klicka här!
För att först läsa mer om tasajtens abonnemang, klicka här!
 

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!

Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: bankaktierna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln