19 jan/ Fingerprint rusar igen! Är köpsignalen på plats nu?

Fingerprint nådde nästan målområdet 350-370 kr (diagram källa: Infront) Fingerprint nådde nästan målområdet 350-370 kr (diagram källa: Infront)
Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Det går fort i hockey och i Fingerprint Cards. idag stiger aktien +10,7 % under kraftig omsättning som vanligt.

Sedan starten på nedgången den 30 december, då vi gjorde oss av med de sista aktierna (för att läsa denna blogg - klicka här!), har Fingerprint befunnit sig i en negativ trend under några veckor. Den tekniska analysen slog först om till neutral, och sedan även till negativ och den tekniska analysen pekade då på en utförsäljning ned till 350-370 kr. Igår testade Fingerprint 375,10 kr som lägst och detta innebär att Fingerprint nästan nådde sin målkurs. Detta spelar egentligen mindre roll, eftersom det viktiga var att vi sålde våra aktier i tid?
 
Marknaden har formerat en candlesticks doji, en figur som ofta signalerar slutet på den rådande trenden (diagram källa: Infront) Marknaden har formerat en candlesticks doji, en figur som ofta signalerar slutet på den rådande trenden (diagram källa: Infront)

Hur ser då det tekniska läget ut nu?

De goda nyheterna är att marknaden formerade en candlesticks doji igår, figuren som ser ut som ett + plustecken. Denna figur föregår ofta slutet på den rådande trenden enligt den tekniska analysens skolbok. RSI-kurvan har dessutom vänt upp och detta är också ett positivt tecken.

Men samtidigt kan vi också se att trenden för RSI fortfarande är ned, och såväl pris som befinner sig fortfarande inne i någon typ av fallande "mer" långsiktig trend. Detta innebär att de tekniska indikatorerna pekar på en möjlig upprekyl, där sannolikheten för fortsatt återhämtning är över
50 %, men att någon regelrätt köpsignal inte finns på plats. Det mest sannolika utfallet just nu är en upprekyl med en lurig attack mot kanaltaket och 450-500 kr. Oddsen är dock inte tillräckligt höga och analysen tillräckligt tydlig för ett bet. 

Köpsignalen kommer först om/då RSI-kurvan bryter upp över sitt fallande kanaltak.  

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck! Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Dela denna sida med dina vänner - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!


Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!


 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

 • Tep • 19 januari 2016 14:06:14
  Venter kun på blogg innlegget med kjøpssignaler nå kjøper jeg. Opp 17% hittil Idag:D
 • Tep • 19 januari 2016 11:55:01
  Takk for Fingerprint info!
 • tack själv!
  Lycka till!
  (Per, tasajten)

  19 januari 2016 12:04:10

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln