20 jan/ Ingen underliggande styrka i Fingerprint - Så ser den tekniska analysen ut nu!

Luriga kast i Fingerprint - ingen köpsignal på plats (diagram källa: Infront) Luriga kast i Fingerprint - ingen köpsignal på plats (diagram källa: Infront)
Skrivet av: Per Stolt, daytrader, tasajten.se

Sist vi tittade till Fingerprint igår innan lunch handlades den till cirka 430 kr.

Den tekniska analysen pekade på en möjlig lurig upprekyl till 450-500 kr. Dock utan någon tydlig köpsignal på plats. Något läge för ett bet fanns inte heller. Verkligheten (om nu någon bryr sig om den)  blev ett uppställ till 464 kr, men därefter föll Fingerprint tillbaka ned till 425,90 kr-nivå, och här omsätts aktien just nu.

Låt oss titta på det tekniska läget just nu!

I diagrammet ovan kan vi tydlig se att Fingerprint befinner sig i en fallande trend sedan toppnotering kring 680 kr-nivån. Behöver jag påminna om att alla nivåer som slutar på 8, 80, och 800 kr (ex: 480, 580, 680 osv), är lika psykologiskt viktiga som de nivåer som slutar på 0, 00 ,000 (ex: 300, 400, 500 osv). Priset når ofta förbi just dessa nivåer. I detta fall kan vi se att Fingerprint nådde precis upp över 680 kr-nivån, och nedgången tog faktiskt priset även denna gång "förbi" sin
"80-nivå", denna gång 380 kr-nivån.

Den fallande trenden i priset bekräftas även av det fallande RSI-värdet, och så länge dessa kurvor faller så finns helt enkelt ingen köpsignal på plats. Den candlesticks doji som vi fick se, och skrev om, igår (se föregående blogg från igår, klicka här) fungerar som någon typ av motpol till den negativa trenden. Sammantaget är sålunda den tekniska analysen "neutral". Först om RSI-kurvan bryter upp över sitt fallande tak blir en köpsignal aktuell.
 
Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!


Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

  • Johan • 20 januari 2016 16:14:30
    Tack för alla dina analyser av fingret! Lusläser dom varje dag. Ett önskemål är att få dessa vid en given tidpunkt varje dag?
  • Tack Johan! Tror detta blir svårt att hålla, men om du "signar" upp dig på bloggsidan får du ett mail varje gång en ny blogg publiceras!
    (Per, tasajten)

    20 januari 2016 16:50:28

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln