21 jan/ Därför kommer ECB att göra marknaden besviken igen - DAX nära aggressiv säljsignal!

Tänker inte finansiera våra aktievinster med ECB:s pengar mer... Tänker inte finansiera våra aktievinster med ECB:s pengar mer...

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så var det dags igen. Super Mario skall meddela resten av världen på vilken nivå ECB:s styrränta skall ligga. Sist det begav sig sänkte Super-Mario räntan till -0,30 % samtidigt som han även meddelade att några ökade stimulanser inte var aktuella.  Marknaden lät inte besvikelsen vänta, och DAX föll omedelbart ned genom den redan negativa trenden och utlöste en otäck säljsignal.

High stakes trading i eftermiddag. Om 9314 faller lär det blir fritt fall (diagram källs: Infront) High stakes trading i eftermiddag. Om 9314 faller lär det blir fritt fall (diagram källs: Infront)

I diagrammet till höger kan vi se denna säljsignal i DAX den
3 december (för att läsa om denna säljsignal i finansbloggen den 3 dec, klicka här! )

I eftermiddag kl 13:45 är det dax igen!

Förutsättningarna är dessa:
En förändring i den tidigare expansiva policyn meddelades förra gången (3 dec), marknaden hoppas förstås att de senaste veckornas fall skall få Super-Mario att babbla om nya julklappar (ökade stimulanser/ högre fart på sedelpressen). Problemet är bara att vi nu befinner oss i januari och julafton har redan varit.

Om ECB i eftermiddag skulle återgå från den nya mer neutrala "expansionsbanan" (läs: hur fort sedelpressen skall snurra, om ECB trycker sedlar, faller räntorna och Euron försvagas, tyska exportföretag får sälja mer då deras varor blir billigare för utländska köpare, allt detta är positivt för aktiemarknaden), till en mer expansiv bana, skulle ECB definitivt tappa trovärdighet.
Och det, går ju verkligen inte för sig!

Vad säger då oddsen?
Talk is cheap! Super-Mario håller räntan oförändrad och meddelar att några "nya" stimulanser inte är att vänta (de man tidigare aviserat står förstås), samtidigt som han lämnar in ett nytt bidrag till "VM i Självklarheter 2016", i vilket han återigen förklarar att:
"...ECB bevakar marknaden noga och att man kommer agera kraftfullt om Loka Naturell tar slut, och då i stället beställa in Loka Citron."

Marknaden blir dessvärre besviken igen och DAX faller fritt ned genom 9314, och kärnfrågan nu
är förstås var alla som köpte aktier ovanför stödet i förmiddags, har sin stop-loss?

För guds skull inga långa positioner, och om 9314 faller utlöser DAX en mycket aggressiv säljsignal! med målkursen 8350-9050. Om DAX i stället rusar upp kommer man förstås att missa uppgången. Men det var det värt!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!


Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: ecb dax centralbankerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln