22 jan/ Rally i Fingerprint +7,25 % är köpsignalen på plats nu?

Ingen köpsignal ännu på plats, och aktien har bekräftat detta med sina trendlösa kast (diagram källa: Infront) Ingen köpsignal ännu på plats, och aktien har bekräftat detta med sina trendlösa kast (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint visade tydliga tekniska signaler om att aktien gått in i en neutral, period efter den negativa testen av 375,10 kr. 

Med facit i hand (då är vi alla professorer) kan vi konstatera att aktien hållit vad den (tekniskt) lovade. Marknaden har kastat aktien om vart annat 5-7 % upp och ned, ungefär var annan dag. mer neutral är så blir inte ett aktiediagram. 

Aktien visar nu tydliga tecken på att inte vilja falla mer. RSI-kurvan har vänt upp och aktien gjorde igår en botten som faktiskt hamnade ovanför 375,10 kr (dvs fg botten), och detta är positiva inslag i den tekniska analysen.

Samtidigt handlas dock aktien också i en formation med "fallande" toppar, och detta är ingen typisk uppgångsformation. En uppgång skall per definition ha "högre" toppar. Eller?
Om så inte är fallet måste aktien åtminstone ha en köpsignal i någon teknisk indikator. Exempelvis i RSI. Vi får helt enkelt så lov att invänta ett positivt genombrott av RSI-kurvan innan vi gör ett "köp". Denna "försiktighet" räddade oss precis från ett köp upp vid 460 kr-nivån här om dagen? Vi tar inget för givet, och den tekniska analysen är sålunda neutral tills att RSI-kurvan bryter upp genom sin fallande trend. Målet med trading baserad på teknisk analys är som bekant (med få undantag) inte att pricka botten, utan att fastställa att en trend har etablerats och först då "surfa med" i trendens riktning.

Om du vill ha ett mail då nästa finansblogg publiceras, klicka här och registrera dig!
 

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

  • Thor • 25 januari 2016 10:45:54
    Venter spent på neste FING analyse! :D

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln