25 jan/ Fingerprint fortsätter stiga - köpsignal i sikte!

Nära köpsignal nu i Fingerprint, men den är dock fortfarande inte på plats (diagram källa: Infront) Nära köpsignal nu i Fingerprint, men den är dock fortfarande inte på plats (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader/ tasajten.se 

Står Fingerprint inför en vändning upp?
Sedan årsskiftet då någon aktör hamnade rejält snett i aktien, och blivit tvungen att "köpa" den hela dagen lång, har aktien befunnit sig i en stadig negativ trend.

Först de senaste veckorna har Fingerprint stabiliserat sig i en "sidlänges formation" (se röda ringen i diagrammet ovan), och priset befinner sig nu nästan exakt på samma ställe som för två veckor sedan! I RSI-kurvan, som har inställningen RSI-14 (standard-inställningen), kan vi nu se att kurvan är pigg och den just nu attackerar kanaltaket.

Problemet med alla dagsdiagram är dock att vi måste invänta "stängningen" (eller precis några minuter innan) innan vi kan se om kurvan bröt igenom.
 

Timdiagrammet visar ingen anledning att chansa - och köpa aktien redan nu (bättre att vänta på tydlig signal), diagram källa: Infront Timdiagrammet visar ingen anledning att chansa - och köpa aktien redan nu (bättre att vänta på tydlig signal), diagram källa: Infront

Låt oss switcha över perspektivet till 60-minuters diagrammet. Detta diagram rör sig fortare, i form av att det blir 8 candles varje dag! (till skillnad från dagsdiagrammet som endast skapar en candle varje dag!).

I diagrammet till höger kan vi se att fallet från nyår uppe vid 600 kr-nivån är brant, medan den upprekyl vi nu ser är flack. Detta innebär rent tekniskt att sannolikheten är högre för att den upprekyl vi nu ser endast är en tillfällig uppgång. Denna indikation gäller dock om man endast skulle använda sig av 60 min diagrammet. Nu har vi ven ett dagsdiagram att ta hänsyn till.

Rent konkret mynnar denna tolkning ut i:
+ Det är inte är fördelaktigt att gå händelserna i förväg och köpa aktien innan RSI-kurvan bevisligen brutit upp över sitt fallande kanaltak i dagsdiagrammet. Kurvan måste dessutom "stänga" ovanför linjen.
+ Någon konkret köpsignal finns just nu inte på plats (men det är nära).

Sammanfattningsvis: Ingen köpsignal på plats - men det är mycket nära nu!

 

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför prisdiagrammet på oljan) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

 • Tep • 26 januari 2016 10:00:40
  Virker som Fing møter mer og mer konkurranse nå
 • Johan • 25 januari 2016 16:34:24
  Är ju så sugen på att öka på men har bestämt mig denna gång att följa dig. Så när du rekar köp köper jag på. Har ett helt entourage som följer din blogg. Keep on the good work
 • Tack Johan!
  Fortsätt att följa Fingerprint! Denna aktien är enormt lärorik för oss alla. Ingen vet vad bolaget är värt, och därför ser vi dessa stora och märkliga kast. Ju större och märkliga kast, destom "mer" psykologi. Och ju "mer" psykologi, desto "bättre" fungerar teknisk analys. I alla fall som jag ser det. Låt oss se om vi kan få ett tydligt köpläge i Fingerprint!
  Lycka till !
  (Per, tasajten)

  25 januari 2016 17:18:23

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln