25 jan/ Rapportperioden kör igång på onsdag - kan Ericsson, Nordea eller Fingerprint överraska positivt?

Lathund för rapportperioden Q4 2015 Lathund för rapportperioden Q4 2015

Skrivet av: Per Stolt, daytrader /tasajten.se

Who´s hot - and who´s not?
Så var det dags för ännu en spännande rapportperiod. Först upp på slaktbänken är Nordea och Ericsson redan på onsdag (inte på torsdag som jag felaktigt skrev i morgonens analysbrev).

Förra gången det begav sig för dessa bolag, så körde både bokstavligen i diket, eller nja, åtminstone en lite scratch i lacken inne i parkeringshuset. Med cirkulära pelare hade antalet lackskador sjunkit med 38 %. 

Att gissa kvartalsrapporternas utfall innan de släppts påminner mer om att satsa på rött eller svart på ett roulettehjul. Detta påpekade jag för Dagens Industri år 2001, eller var det 2000, eller var det...sk#t samma,  då de ringde och frågade mig hur jag såg på det här med "kvartalsrapporter". Jag svarade; att inte ens finanscheferna som sitter inne i aktiebolagen och har tillgång till all information, vet hur nästkommande kvartalsrapport kommer att se ut. Hur skall då "analytikerna" som sitter 100 mil, ännu längre därifrån, ha en aning?

Det tog förstås inte lång tid innan alla hade läst Dagens Industris papperstidning denna morgon på mäklarkontoret, innehållandes min kommentar om "ett av problemen" med fundamental analys. Detta svar föll förstås inte ledningen i smaken. Och innan lunch fick jag följande mail från högsta ort:
-Det hoppar grodor ur herr Stolts mun...

Och så bar det iväg in till VD:n med mössa i hand, och några sekunder senare lovandes det att några sådana här grodor skulle aldrig mer upprepas någon fler gång...


Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!
 

Tabell över Q3 2015 (senaste rapportperioden)
Tabell över Q3 2015 (senaste rapportperioden)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln