26 jan/ Negativ rekyl i Fingerprint - var finns köpsignalen?

Ingen köpsignal på plats i Fingerprint ännu (diagram källa: Infront) Ingen köpsignal på plats i Fingerprint ännu (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Idag får vi se en negativ rekyl i Fingerprint. Som lägst var aktien idag nere på 426,50 kr. Igår handlades aktien till 451 kr när vi tittade till den, och med facit i hand kan vi konstatera att den tekniska analysen fick rätt denna gång - det var inte fördelaktigt att köpa aktien igår eftersom ingen köpsignal var på plats. För att läsa gårdagens blogg, klicka här!

Den tekniska analysen nu:
Dagens nedgång bekräftar bara att aktien fortfarande befinner sig i en sidlänges "ackumulering" (samlar kraft för en större rörelse), och att den tekniska analysen är neutral. Och varför vara lång en aktie som är neutral? Fingerprint utlöser en köpsignal först då vi (som tidigare nämnt) ser att RSI-kurvan bryter upp genom sitt kanaltak. I diagrammet ovan kan vi se att det är nära nu.
Men när skjuter ingen hare.

Sammanfattningsvis: Bäst att invänta en tydlig signal - ingen köpsignal på plats ännu
 

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför prisdiagrammet på oljan) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

 • Tep • 27 januari 2016 09:32:38
  Idag stiger FING igjen:)(
 • Stefan • 26 januari 2016 20:36:34
  Vill först och främst säga att du har väldigt bra analyser och en bra blogg!

  Men känns lite som att du väntar på 370-350kr nivån hela tiden. i FPC's fall så är det FA som talar och lite TA. Det fick vi bland annat se idag. Aktien är stark nog och bolaget i sig gör i princip allting rätt, dessutom har vi rapporten som väntar runt hörnet. Så fick vi också besked idag att SRS täckte sina köp. Mer kommer.

  Ha det bra!
 • Tack!
  Min ansats är att försöka "tolka" det jag ser!
  Samtidigt som jag försöka "tro" (eller vänta på något) så lite som möjligt.
  Blir spännande att se vad marknaden hittar på.
  (Per, tasajten.se)

  27 januari 2016 07:47:28

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln