28 jan/ Fingerprint inne i köpsignal - Här sätter du stop-lossen!

Fingerprint måste fortsätta upp omedelbart nu (diagram källa: Infront) Fingerprint måste fortsätta upp omedelbart nu (diagram källa: Infront)

Skrivet av: Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så fick vi äntligen se köpsignalen utlösas i Fingerprint Cards!
Vi kan tydligt se att aktien brutit upp över det lilla motståndet på 464 kr, men framför allt så steg RSI-kurvan upp över sitt kanaltak. 

Inköpsstrategin som lades ut  igår var att köpa aktien omedelbart (kring 471-473 kr), och om följande nivåer bröts: 480/485/490 kr. Där vi kan konstatera att aktien endast brutit 480 kr, än så länge.

Låt oss kontrollera vår "teoretiska risk":
Och med teoretisk risk menas, den förlust vi får om vi hinner sälja aktien "där vi vill". Om aktien kraschar och öppnar i 400 kr, då blir det förstås mega-torsk. Men å andra sidan om det blir ett bud på 800 kr, då hinner vi inte heller sälja aktien heller. Nåväl, då detta är en momentum-aktie måste nu uppgången fortsätta tämligen omedelbart. Om aktien faller ned under "gårdagens lägsta-nivå" (454,10), måste vi sälja de aktier vi har köpt, som bör motsvara en "halv position" då vi alltså köpt 2 st fjärdedels positioner.

Vår teoretiska risk är därmed, just nu:
Stop-loss: 454 kr
Inköp: 473 + 481 = 477 kr
Teoretisk förlust: 454/477 x en halv position =  -2,4 % !

Om Fingerprint betalas över 485 kr köper vi mer aktier, och om aktien betalas över 490 kr så köper vi in sista fjärdedelen. Målkursen är 500-600 kr. 
 

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför prisdiagrammet på oljan) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

 • Tep • 29 januari 2016 11:58:46
  Stop lossen traff gitt
 • Mikkel • 28 januari 2016 18:15:22
  Hej Per. Tusind tak for alle dine gode indlæg. Har du en kommentar til faldet i fingerprint? vil den med størst sandsynlighed gå op igen imorgen eller følge faldet i olien (hvis den skal falde mere?).
 • Mikkel, tärningen är kastad. Det finns inget vi varken kan eller skall, göra nu. Det är just det som är hela idén med en "strategi". På så sänt undviker vi dessutom att "andra-hands" gissa rörelserna. Om aktien faller under vår stop-loss nivå (gårdagens low), då säljer vi bara våra aktier. Inget kostigt.
  Lycka till!
  (Per, tasajten.se)

  28 januari 2016 18:34:34

 • Johan • 28 januari 2016 14:30:11
  Lite feedback: jag gillar att du för ett resonemang kring hur du tänker som syftar till fakta och insikter (psykologi; anledning till fakta) . Du gör det på ett klart sätt utan hävdelsebehov och att man hänger med som amatör. Du håller oss i handen kan man säga! Jag lär mig samtidigt också, tack för det!
 • Hej Johan!

  Och tack också!
  Kul att du hänger med och läsar mina blogginlägg!
  Det finns alltid mer att lära! och träning ger färdighet!
  Tänk på att det enskilt viktigaste målet för dig som precis börjat handla, är att inte förlora dina pengar medan du lär dig mer! Alltså; Handel med låg volym, och använd stop-loss!
  Lycka till!
  (Per, tasajten.se)

  28 januari 2016 18:28:58

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln