3 feb/ Imorgon släpper Fingerprint sin kvartalsrapport - Här finns de viktiga nivåerna!

Fingerprint befinner sig i perfekt neutralt läge inför morgondagens roulettesnurr (diagram källa: Infront) Fingerprint befinner sig i perfekt neutralt läge inför morgondagens roulettesnurr (diagram källa: Infront)

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Så var det dags för Stockholmsbörsens mest omsatta aktiebolag att försöka leva upp till marknadens sjuka förväntningar.

Fingerprint släpper sin kvartalsrapport i morgon innan öppningen klockan 07:00, och vid det laget har
vi väl alla hunnit få i oss tre koppar kaffe.

Fokus ligger förstås på framtiden, kommer bolaget se ökad konkurrens och sjunkande intäkter eller fortsätter försäljningen att stiga mot himlen. Bolagets egen prognos för Q4 befinner sig kring 1200-1300 mkr, med en bruttomarginal kring 40-45 %. Detta är frågor utan svar just nu, och i morgon är det för sent att agera då vi vet svaret.

Låt oss titta på den tekniska bilden och vilka nivåer som är viktiga.

Fingerprint befinner sig i en tydlig triangelformation. I diagrammet ovan kan vi se att aktien handlas under 464 kr-nivån och detta är ett litet svaghetstecken. Samtidigt kan vi också se att RSI-kurvan har brutit upp genom sitt fallande kanaltak och detta är i stället ett "positivt" inslag i den tekniska analysen. Analysen blir dock ännu mer invecklad/neutral om man tar hänsyn till att RSI-kurvan faktiskt inte klarar av att varken stiga eller falla efter "genombrottet". Detta indikerar som bekant på att marknaden befinner sig i "in decision", det vill säga att marknaden är avvaktande (vilket inte heller är så konstigt med tanke på vad som komma skall i morgon).

På nedsidan finner aktien stöd nere vid 375 kr. Om aktien av någon outgrundlig orsak faller ned hit är det inte köpläge. På uppsidan finner aktien små motstånd på 464 och 485 kr. Om dessa nivåer bryts utlöser aktien köpsignal. Nästan motstånd ovanför dessa nivåer befinner sig på 600 kr-nivån. På nedsidan finner aktien även en negativ "triggernivå" på 427 kr-nivån, dvs en nivå som triggar en säljsignal om den bryts (men utan att vara en "stödnivå"). 

Räkna med sjuka kast i morgon. Det viktigaste man skall ha i åtanke i morgon är att undvika "långa positioner" (att äga exemepelvis aktier) då priset befinner sig under "öppningspriset" (första avslutet på dagen).


För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s där du handlar till lågt courtage och med fördelaktiga spreadar!

 

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln