5 feb/ Fingerprint - the Quick and the Dead, så ser den tekniska analysen ut nu! 

Vem hinner dra snabbast då stoppen utlöses? Vem hinner dra snabbast då stoppen utlöses?

Per Stolt, daytrader / tasajten.se

Fingerprint fortsätter idag att falla på börsen. Detta spelar ingen roll alls, eftersom vi inte har några aktier längre, då bygget igår av en lång position knappt hann starta, innan aktien bröt vår "stop-loss-nivå" (en förutbestämd nivå där man säljer sina aktier när man får fel). 

Enligt instruktion köpte vi en liten tredjedels position, ett så kallat "probe-bet" på 468,20 kr, som sedan blev urstoppad på 446 kr (-1,6 % eftersom vi knappt hade någon volym på). För att läsa föregående blogg om Fingerprint (öppnas i en ny webb-ruta), klicka här!

Den som handlar Fingerprint måste vara snabb att dra då stop-lossen utlöses. Annars...


 

Las Vegas - en hel stad byggd på en enda liten edge om några ynka procent... Las Vegas - en hel stad byggd på en enda liten edge om några ynka procent...

Nåväl, handel i Fingerprint uppmuntras dock, förstås på alla plan, då detta lär dig saker om trading på en aldrig så hög hastighet (jämför med att trada i Telia, där det enda man lär sig är att monopol aldrig är bra). Den som följt instruktionerna för Fingerprint borde nu ha 2 större vinster, och två små förluster.

Och där har vi det - High-probability trading! Huset vinner inte alltid, det är därför vi måste kontrollera vår risk! (läs använd stop-loss).

Se vad en liten statistisk fördel kan skapa. En hel stad! Bara man rullar tärningarna tillräckligt många gånger, och inte tillåter någon att lägga på ett 
enskilt giga-bet!

För dig som vill förstå mer om trading och riskhantering, finns alltid tasajtens utbildningsvideos online! Där du får lära dig ovärderlig kunskap för några hundringar. 
Detta är en typiskt high-probability-trade:

Investering i kunskap: -199 kr
Förbättrat tradingresultat: +flera tusen
Totalt: +ovärderlig vinst

Läs mer om tasajtens utbildningsfilmer (öppnas i ny ruta), klicka här!
 

Fingerprint har fallit tillbaka ned i sin triangelformation (diagram källa: Infront) Fingerprint har fallit tillbaka ned i sin triangelformation (diagram källa: Infront)

Hur ser då den tekniska analysen ut nu?

Fingerprint har fallit tillbaka ned i sin gamla triangelformation. RSI-kurvan faller och detta är som bekant aldrig ett positivt tecken. Fingerprint är nu på väg ned till dubbelstödet på 375 kr-nivån, med målområdet 345-385 kr. För dig som vill ha exponering mot Fingerprint eller andra aktier kan tasajten rekommendera
CMC Markets CFD:s där du handlar till lågt courtage och med fördelaktiga spreadar!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck! Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Berätta för dina vänner om denna finansblogg - med ett enda knapptryck!

Jag är ytterst tacksam om du vill dela denna finansblogg med dina vänner på facebook, LinkedIn och på mail. Använd gärna de små ikonerna högst upp (precis ovanför kursdiagrammen) för att "dela" denna sida med ett enda knapptryck!
Om Du vill få ett mail nästa gång en ny finansblogg publiceras, klicka här!

Etiketter: fing

Kommentera gärna:

 • Bertil Livertz • 6 februari 2016 13:45:33
  Tack för den bästa bloggen jag sett. Vid vilken nivå tror du Fingerprint är köpvärd igen? Den verkar vara ganska oberoende av börsen i övrigt. Svår fråga - jag vet.
 • Tack Bertil,
  För mig är trading är som surfing. Surfaren (vi) vet inte när rätt våg skall komma in. Men när förutsättningarna är rätt och man tror sig identifierat en våg, då hoppar man upp på brädan och försöker hålla sig på fötterna en stund. Hur länge vågen skall sträcka sig vet ingen heller (ja förutom Göran Persson och Carl Bildt då). Normalt sett brukar dock "pivot-punkterna" (nivåer där aktien gjort "större" vändningar), kunna trigga större rörelser. Låt oss se om marknaden kan blåsa ned genom 375 kr-nivån och locka fram lite nya säljordrar, för att sedan stiga rakt upp. Återstår att se dock.
  (Per, tasajten.se)

  6 februari 2016 17:04:57

 • Nils Oskar • 5 februari 2016 19:59:50
  Tack för en bra blogg! Det här kanske inte du vill svara på eller spekulera i, men vad tror du det är som gör att Fing fortsätter dala?
 • Hej och tack Nils Oskar!
  Som jag ser det är säljarna starkare än köparna. Vad detta beror på spelar i sin tur mindre roll, eftersom vi aldrig kommer få reda på svaret, så länge vi inte lyckas finna alla som sålt sina aktier, och ringt upp dem och frågat "varför sålde du".
  Rent konkret svar: Jag vet inte.
  (Per, tasajten.se)

  6 februari 2016 17:02:39

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln